Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trodnevni posjet

Josipovića čuvalo 30 policijskih automobila, 7 motora i helikopter

josipović
Reuters/PIXSELL
19.01.2011.
u 17:29

- Osjećam se sigurno i nadam se da neće biti nikakvih problema jer je Njemačka sigurna zemlja kao što je to i Hrvatska, kazao je Josipović i ocijenio da su razgovori s predsjednikom Bundestaga bili jako dobri

Hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović stigao je danas u trodnevni službeni posjet Njemačkoj. Nakon kratkog posjeta Veleposlanstvu RH u Berlinu, na čiju je adresu prije dva dana stigao paket s ručnom bombom i prijetećom porukom za Josipovića, hrvatski je predsjednik u pratnji ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića i veleposlanika dr. Mire Kovača svoj nastupni posjet započeo sastankom kod predsjednika njemačkog parlamenta (Bundestaga) Norberta Lammarta.

Po završetku sastanka predsjednik Josipović obratio se novinarima koje je prije svega zanimala njegova sigurnost s obzirom na pojačano osiguranje.

- Osjećam se sigurno i nadam se da neće biti nikakvih problema jer je Njemačka sigurna zemlja kao što je to i Hrvatska, kazao je Josipović ocjenjujući da su razgovori s predsjednikom Bundestaga bili jako dobri.

- Razgovarali smo o članstvu Hrvatske u EU. Potvrđena je njemačka podrška našim naporima, rekao je Josipović ističući da je njegov domaćin prepoznao reforme koje se provode u Hrvatskoj. Bilo je riječi i o borbi protiv korupcije. Izražena je također podrška regionalnoj politici koju Hrvatska vodi jer je mir u regiji važan za cijelu EU, rekao je Josipović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o boravku BiH izaslanstva u Berlinu s Bakirom Izetbegovićem na čelu, Josipović je rekao da misli kako je riječ o slučajnosti.

Dok je Josipović davao izjavu, ministar Jandroković sastao se sa svojim njemačkim kolegom Guidom Westerwelleom.

Predsjednika Josipovića danas još očekuje razgovor najprije s njemačkim predsjednikom Christianom Wullfom, a potom i s kancelarkom Angelom Merkel te uvečer susret s hrvatskim iseljenicima.

Hrvatsko državno izaslanstvo predvođeno predsjednikom Josipovićem u petak, posljednjeg dana posjeta Njemačkoj, odlazi u Mainz i Frankfurt.

Josipovića je pratilo veliko osiguranje, 30 automobila i sedam policijskih motora, a područje je nadlijetao i helikopter.

Komentara 194

OB
-obrisani-
20:51 19.01.2011.

flok Stvarno odvratan tip.Gori od svog Cace, samo sto je ovaj vise posijedio!

FL
flok
20:54 19.01.2011.

@leionar nedje sam pročitao da mu je otac bio poslijeratni šef ozna-e u vrgorcu, to su bili opaki tipovi,mogu misliti kako je odgojio ovoga, a što ćeš, većina izabrala

OB
-obrisani-
07:12 20.01.2011.

Pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije