Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Josipović već najpopularniji političar, ispred Mesića i premijerke Kosor

josipović
Pixsell
26.02.2010.
u 23:56

Tek što je prisegnuo, Ivo Josipović izbio je na prvo mjesto popularnosti među domaćim političarima, pokazuju rezultati istraživanja Crobarometar agencije Puls.

Vrlo pozitivan stav o njemu ima 44 posto građana, a Stjepan Mesić nalazi se na drugom mjestu jer ga je pozitivno ocijenilo 38 posto ispitanika. Premijerka Jadranka Kosor zauzela je treće mjesto sa 33 posto, a njezin najveći rival i pretendent na premijersku fotelju predsjednik SDP-a Zoran Milanović zauzeo je četvrto mjesto sa 12 posto.

Iako Milanovićeva popularnost nije na zavidnoj razini, SDP je i dalje najpopularnija stranka u Hrvatskoj, sa 33,4 posto podrške građana, no za vratom, unutar moguće statističke pogreške, puše im HDZ sa 30,2 posto podrške.

Da se sada održavaju parlamentarni izbori, prag bi prešli još samo HNS sa 7,7 posto i HSS sa 5,1 posto glasova. Vladajuća koalicija zajedno bi pak dobila 37,9 posto, dok bi “Kastavska skupina” SDP-a HNS-a i IDS-a ostvarila uvjerljivu pobjedu sa 42 posto.

Iako bi da se izbori održavaju u trenutku ispitivanja ljevica pobijedila, njihovi glasači mahom su uvjereni da će se vladajuća koalicija održati do kraja 2011. godine. Pritom čak 80 posto birača SDP, samo 7 posto manje od HDZ-ovih birača, vjeruje da neće biti prijevremenih parlamentarnih izbora.

Komentara 203

MO
momak23
23:04 27.02.2010.

Jaka ti je demokracija i nacionalizam u crvenih kad žele ukinuti glasanje dijaspore i udvostručiti glasove manjina kako bi uspjeli pobijediti na izborima...

IN
Internet.
17:34 27.02.2010.

27.02.2010. u 17:27h poirot je napisao/la: Reci zašto se ti ne iživljavaš i liječiš svoje komplekse i frustracije na nekim svojim srpskim forumima, nego dolaziš ovamo provocirati? Pa vidiš ovo je hrvatski sajt i vi kao civilizirana država imate ustavav i po članu br.38 meni je zagarantirana sloboda govora.Ali,po članku 39.zabranjeno je vređanje što ti i tebi slični rade Znaš li što je ustav? No,kako govorim hrvatski,da bi me moga skužiti Tako je, ali za tako nešto moraš biti državljanin Republike Hrvatske i to lojalan, jer se u suprotnom radi samo u zloporabi ustavnih odredbi, što ti vrlo učinkovito radiš. Ne, ne znam što je Ustav, možda me debil poput tebe pouči.

OB
-obrisani-
00:03 27.02.2010.

Pljus ?? a dali je to oni Bago ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije