Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josipović: Umirovljenje generala najbolji je Mesićev potez

ivo josipović
Kristijan Herceg/24sata
10.12.2009.
u 11:29

Najbolji Mesićev potez u oba mandata bilo je umirovljenje časnika Hrvatske vojske koji su se željeli baviti politikom - izjavio je Ivo Josipović.

ČAKOVEC - Najbolji potez predsjednika Stjepana Mesića u oba njegova mandata bilo je umirovljenje časnika Hrvatske vojske koji su se željeli baviti politikom. To što sad neki govore da bi ih vratili u Hrvatsku vojsku čisto je politikanstvo. Uostalom, njihov povratak ni zakonski nije moguće provesti – kazao je danas u Čakovcu predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović.

Gostujući u radijskoj emisiji ponovio je da je njegov glavni cilj borba protiv korupcije koja Hrvatskoj otme 12,5 milijardi kuna godišnje.

- Najgore je što je došlo do pristajanja na korupciju koja je postala način života. To treba promijeniti. Korupcija je danas došle do te razine da ugrožava nacionalnu sigurnost – naglasio je Josipović koji je prošetao gradskim središtem i porazgovarao s građanima.

U vanjskoj politici glavni ciljevi su mu ulazak u EU te dobri odnosi sa susjednim zemljama, koji nisu važni samo radi gospodarske suradnje, nego i radi sigurnosti.

Komentara 26

SU
super7
18:46 10.12.2009.

još da se Josipoviću ostvario san da ih kao sudac Haškog suda osudi a time potvrdu zločinačku tezu da je hrvatska nastala na zločinu. Sramotno je i licemjerno da Josipović traži povjerenje birača.

ZX
zark x
16:40 10.12.2009.

Josipovicu. ne lazi. Postao si isti kao i tvoj otac Mesic. Generali su umirovljeni da bi Mesic poceo detudjmanizaciju i ocrnjenje domovinskog rata. Svi znamo sto ti mislis o domovinskom ratu. Fuj lazove.

Avatar punkufer
punkufer
13:30 10.12.2009.

Iz intervjua Večernjeg lista sa Josipovicem VL: Pitanje suđenja za ratne zločine je još uvek na žalost aktuelno pitanje i u Srbiji i u Hrvatskoj. Kako Vi ocenjujete te procese? Josipovic: I u Srbiji i u Hrvatskoj su napravljeni velikiliki pomaci u tom pogledu, a i suradnja sa Haškim tribunalom je znatno bolja. U ovom kontekstu moram reći da sam ja autor dva zakona na temelju kojih se i surađuje sa Haškim tribunalom.\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije