Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. godišnjica

Josipović u povodu obljetnice Bljeska primio sudionike akcije

josipovic
PIXSELL
30.04.2012.
u 17:31

Hrvatska ima što poduzeti i učiniti, danas je pred vratima Europske unije, to je veliko dostignuće i kroz pregovore postala je boljom zemljom i društvom, no gospodarske probleme nismo još riješili

U povodu 17. obljetnice Bljeska predsjednik Ivo Josipović primio je izaslanstvo sudionika te akcije te im zahvalio i čestitao na predanosti u obrani domovine i doprinosu u mirnodopskim uvjetima.

– Broj od 42 poginula i 162 ranjena sudionika operacije najviše govori o opsežnosti i ozbiljnosti operacije i akcije koja je svojim opsegom i značajem jedan od kamena temeljaca obrambenog i pravednog Domovinskog rata – poručio je predsjednik te nastavio: – Uvjeren sam i nadam se da Hrvatska ima snage i samopouzdanja i onu uvjerenost u pobjedu kakvu je imala u Domovinskom ratu i da će i iz ovih problema koje imamo danas uspješno izići.

Vojnom operacijom Bljesak od 1. do 3. svibnja 1995. hrvatske su snage s gotovo 7200 vojnika i policajaca oslobodile 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. Uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji, a nakon gotovo četiri godine okupacije oslobođeni su Okučani.

– Hrvatska ima što poduzeti i učiniti, danas je pred vratima Europske unije, to je veliko dostignuće i kroz pregovore postala je boljom zemljom i društvom, no gospodarske probleme nismo još riješili, ne samo zbog opće gospodarske krize, nego i vlastitih slabosti. Vrijeme je da se one prepoznaju i beskompromisno krene u borbu za nova radna mjesta, blagostanje i napredak Hrvatske u EU i na svjetskoj političkoj sceni – istaknuo je predsjednik Josipović.

– Ponosni smo na učinjeno jer smo omogućili povrat prognanika u njihove, iako razrušene domove, pokazali smo snagu, uvježbanost i profesionalnost i dokazali da je Hrvatska sposobna i spremna vojno osloboditi privremeno okupirana područja. Ponosni smo i na poginule i ranjene pripadnike postrojbi i sudionike Domovinskog rata – kazao je general pukovnik Marijan Mareković.

Komentara 92

LA
Lavica7
07:38 01.05.2012.

Sretan 1. MAJ!

OB
-obrisani-
09:04 01.05.2012.

dever bravo.....i ovih 2% srba vam smeta to treba glasno reći.....čestitam na iskrenosti

KO
korisnik2
20:05 30.04.2012.

@marko \"Zato mu je danas Region najviše na brizi. \" mesija boris josipovic se hoce pred svojim \"europskim\" kolegama \"pokazati\" kao vrhunski politicar, ako ne i lider. mozda najveci jos otkako je tito preselio u valhallu. i mesija bre boriss bre josipovic bi rado u valhallu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije