Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konferencija

Josipović u Izraelu: Glavna je poruka pogled u budućnost

Josipović i Kissinger (1)
predsjednik.hr
20.06.2012.
u 11:59

– Ovdje sam da ponudim pogled u budućnost iz naše perspektive i da na neki način elaboriram kako mi vidimo naše članstvo u Uniji, koji su benefiti u budućnosti od toga – rekao je hrvatski predsjednik

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u posjetu je Izraelu gdje sudjeluje na četvrtoj konferenciji 'Suočavanje sa sutrašnjicom 2012.', na kojoj će oko četiri tisuće sudionika iz političkog, gospodarskog i kulturnog svijeta raspravljati o brojnim temama bitnima za budućnost, piše HRT.

– Predsjednik Peres jedan je od onih ljudi koji bez obzira na poodmakle godine u prvom redu gleda u budućnost i zato je i sazvao ovu konferenciju. Naravno da sam ovdje da ponudim pogled u budućnost iz naše perspektive i da na neki način elaboriram kako mi vidimo naše članstvo u Uniji, koji su benefiti u budućnosti od toga – rekao je hrvatski predsjednik i dodao da će sudionicima konferencije govoriti i o jugoistoku Europe kojem Hrvatska geografski pripada.

– Mi smo na neki način na rubu Europske unije. Geografski gledano tu smo sa susjedstvom s kojim nas povezuje dobra i loša povijest i dio je našeg nacionalnog interesa  pomoći graditi zajedničku budućnost europskog tipa. To je naš strateški interes i zato nama političarima nikada nije dovoljno gledajući u budućnost razmišljati o miru i onim mehanizmima koji će nam osigurati mir, kazao je Josipović, istaknuvši kako je bez mira, sigurnosti i stabilnosti iluzorno govoriti o nekoj ekonomskoj ili bilo kojoj drugoj perspektivi.

Josipović se tijekom konferencije sastao i s bivšim britanskim premijerom Tonyjem Blairom te bivšim američkim državnim tajnikom Henryjem Kissingerom.

Više pročitajte u izvornom članku.

Komentara 25

KO
korisnik2
12:07 20.06.2012.

jos jedan uspjeh kukuriku vlade. pardon, naseg predsjednika. dode na isto. manje vise.

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
12:19 20.06.2012.

- Ima li ustaških zmijurina u Judeji ???

UK
Ugo Kajvez
17:38 20.06.2012.

josipović, jesi posjetio gazu možda ?? ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije