Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagira na istupe

Grabar Kitarović prozvala Vladu zbog Šešelja

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: HDZ/YouTube screenshot
1/2
16.11.2014.
u 17:35

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a ogorčena je i odnosom hrvatske Vlade prema istupima Vojislava Šešelja

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović prozvala je danas u Dubrovniku Vladu da "sjedi na ušima" i ne reagira na istupe haškog optuženika Vojislava Šešelja koji ovih dana u Beogradu poziva na Veliku Srbiju.

Grabar Kitarović inzistira da Vlada mora izraziti nezadovoljstvo Haškom sudu, ali i pozvati hrvatskog veleposlanika u Srbiji na konzultacije u Zagreb. Nazočeći svečanosti obilježavanja 25. obljetnice osnutka dubrovačkog HDZ-a, HDZ-ova uzdanica istaknula je da Vlada nema vanjsku politiku.

Vanjska politika

- Ova Vlada ne zna, ne prati svjetske trendove, njih ne zabrinjava situacija s ISIL-om, kriza u Rusiji i Ukrajini, ali i ono što se događa na našim granicama. Ne zabrinjava ih rusko-srpska vojna vježba, Šešeljov povratak i izjave da ideja Velike Srbije nije mrtva, na što se službeni Beograd još nije ogradio. Dobivam kritike kako ne poznajem vanjsku politiku, ali ja ne mogu vjerovati da naša Vlada sjedi na ušima i kako nije tražila da hrvatski veleposlanik u Srbiji dođe na konzultacije u Zagreb, da nisu Haškom sudu izrazili nezadovoljstvo, da nisu izvijestili međunarodnu zajednicu i da nisu sazvali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, jer je to upravo pitanje nacionalne sigurnosti - oštro je ustvrdila Grabar Kitarović. Napomenula ja da RH sa Srbijom želi održavati dobre odnose te da će, kada pobijedi na izborima i postane predsjednica, sa Srbijom i ostalim susjedima tražiti rješavanje otvorenih pitanja kao što su nestali u ratu ili pitanje granica.

Dan ranije predsjednička kandidatkinja boravila je u Metkoviću gdje je održala govor i na proslavi 25. obljetnice osnutka ogranka stranke i u tom gradu.

Josipović bez vizije

- Ne mogu više promatrati što nam trenutačna vlast - i na Pantovčaku i na Markovu trgu - radi od države. Moramo Hrvatsku iz bezvoljnosti, čemera i jada izvesti do gospodarskog rasta i blagostanja. Kumulativni pad BDP-a u šest godina iznosi 13 posto, a svaka je druga mlada osoba bez posla - kazala je Grabar Kitarović, navodi HDZ, te se ponovo obrušila na protukandidata Ivu Josipovića.

- On je čovjek bez vizije, a ne predsjednik koji je uz svoj narod, koji se bori za njega. Zato krenimo u pobjedu za bolju Hrvatsku! Otići ću u Vladu i lupiti šakom o stol! Prvo što ću kao predsjednica učiniti jest zahtijevati od premijera da se izjasni o tome što SDP-ova vlada čini za dobrobit naroda. Nije točno da predsjednik nema ovlasti - dodala je Grabar Kitarović. Istaknula je da će se zalagati da se Pelješki most financira iz sredstava EU fondova i da se odmah započne s izgradnjom, jer on neće samo prometno, nego i simbolično povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Naglasila je i da će biti prvi hrvatska gospodarska diplomatkinja koja će dovoditi strane investitore u Hrvatsku, a naše tržište otvarati svijetu.

>>Rimac darovala Grabar Kitarović zastavu s kninske tvrđave

>>'Kolindi Grabar Kitarović još nije jasno koje su ovlasti predsjednika'

Komentara 169

Avatar aj_ća
aj_ća
18:35 16.11.2014.

sramotno sto vlada i josipovic uopce nisu reagirali kako treba na sve seseljove izjave. To je strasno. Sjetite se samo kako je Beograd reagirao na oslobodavajucu presudu za Hrv. generale.

Avatar EU afrodita
EU afrodita
18:25 16.11.2014.

ne treba se svađati sa četnicima i spuštati na njihovu razinu, nego zaustaviti proces ulaska Srbije u EU sve dok se ne riješi problem sa Šešeljem

DU
Deleted user
18:16 16.11.2014.

Koilnda za Hrvatsku-Hrvatska za Kolindu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije