Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josipović: Sreo sam svog učitelja kako kopa po kanti za smeće

ivo josipović
Arhiva VL/Adreja Thomas/24sata
13.12.2009.
u 20:16

Predsjednički kandidat dr. Ivo Josipović u Šibeniku ustvrdio kako je Hrvatska okovana zlom - korupcijom, kako imamo priliku birati između svjetlosti i tame, te da oni koji su krali moraju u zatvor

ŠIBENIK - Moramo promjeniti smisao riječi domoljub. Domoljub je onaj koji plaća porez, koji otvara nova radna mjesta. Domoljub je imati poštenu plaću za pošteni rad. Dosta je slučajeva i stanja u kojima ljudi ne rade, u kojima mnogi rade a ne dobijaju plaće, stanja u kojem umirovljenici ne mogu živjeti od svojih mirovina. Sreo sam, na žalost, svog učitelja koji kopa po kanti za smeće. U pravednoj državi nitko ne kopa po kanti za smneće - poručio je prije pola sata s pozornice u Šibeniku presjednički kandidat dr. Ivo Josipović.

Nakon što se rukovao s većinom simpatizera na predizbornom skupu, bio je počašćen fritulama, te je oštro kritizirao stanje u Hrvatskoj.

- Došlo je vrijeme za promjene. Danas nas je okovalo najveće zlo. Korupcija. Godišnje korupcija otme hrvatskim građanima preko 12,5 milijardi kuna. Zamislite što se sve s takvim novcem može napraviti: koliko hotela, škola, bolnica... Došlo je vrijeme da mafiji kažemo dosta! - istakao je dr. Josipović.

Na korupciju smo se navikli od kriminalne pretvotbe koja je otela milijune kvadratnih metara zemlje, uništila 300 tisuća radnim mjesta, ali se s njome ne slažemo, ustvrdio je.

- Ne prihvaćamo Rojsovo načelo 'tko je jamio jamio je'. Hoću da oni koji su krali odu u zatvor, a oni koji su nešto uzeli a nisu platili da to vrate. To je jedina moguća pravedna situacija. Ovo je možda zadnji put da građani mogu birati između poštenja i nepoštenja, pravde i nepravde, zakona i koprupocije, sigurnosti i bijede, razvoja i siromaštva. Hrvatska ima mogućnost birati između svjetla i tame - zaključio je u Šibeniku dr. Ivo Josipović.

Komentara 228

BA
baltazar
23:06 13.12.2009.

Više ne moram piti tablete za spavanje, samo si pogledam sliku Jospovića.

OB
-obrisani-
08:25 14.12.2009.

Cantalamessa, zar nije kopanje po smeću izravna posljedica 16 godina vladavine HDZ-a?

BA
baltazar
22:26 13.12.2009.

U JAR ne idemo zato jer nije repku sastavljao mrgud30.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije