Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured predsjednika

Josipović se oglasio o preseljenju s Pantovčaka u Visoku

Ivo Josipović
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
02.02.2015.
u 15:29

"Očekuje se da će objekt u Visokoj ulici biti predan Uredu tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana", pišu iz Ureda predsjednika Ive Josipovića.

Iz Ureda predsjednika Ive Josipovića izvijestili su da je postupak preseljenja Ureda predsjednika s Pantovčaka u Visoku ulicu "započeo Odlukom Vlade koja je stupila na snagu danom donošenja, a nastavit će se predajom objekta u Visokoj ulici Uredu Predsjednika te samim preseljenjem. Očekuje se da će objekt u Visokoj ulici biti predan Uredu tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana".

Priopćenje Ureda predsjednika Ive Josipovića prenosimo u cijelosti:

U povodu izjave Ureda izabrane predsjednice Republike gospođe Kolinde Grabar-Kitarović o mogućoj ugrozi nacionalne sigurnosti zbog preseljenja Ureda predsjednika RH s Pantovčaka u Visoku ulicu, Ured predsjednika RH Ive Josipovića ističe:                         

Odluku o preseljenju Ureda donijela je u zakonitom postupku Vlada Republike Hrvatske poštujući volju izabrane predsjednice Grabar-Kitarović iskazanu, ne samo u vrijeme kampanje, već i inzistiranjem nakon samih izbora da Ured bude upravo u Visokoj ulici.

Predsjednik Josipović, kao i svaki građanin, uključivši i izabranu predsjednicu Grabar-Kitarović, dužan je poštivati zakonite odluke Vlade Republike Hrvatske.

Postupak preseljenja Ureda započeo je Odlukom Vlade koja je stupila na snagu danom donošenja, a nastavit će se predajom objekta u Visokoj ulici Uredu predsjednika te samim preseljenjem. Očekuje se da će objekt u Visokoj ulici biti predan Uredu tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana.

"Navodi o mogućem ugrožavanju nacionalne sigurnosti zbog preseljenja oblik su pritiska"

Navode o mogućem ugrožavanju nacionalne sigurnosti zbog preseljenja, predsjednik Josipović odbacuje kao oblik pritiska da ne poštuje zakonitu odluku Vlade. Nije primjereno od predsjednika Republike tražiti da ne poštuje zakonite odluke nadležnih državnih tijela.

U cijelom postupku preseljenja i primopredaje dužnosti poštivat će se najviši standardi sigurnosti te je predsjednik Josipović od nadležnih sigurnosnih službi zatražio da se sačini protokol primopredaje i preseljenja svih dokumenata, posebice onih povjerljive naravi.

Isto tako, predsjednik Josipović zatražio je na uvid i sigurnosnu procjenu objekta u Visokoj ulici s aspekta činjenice da će taj objekt biti novi Ured predsjednika.

Ured predsjednika zatražit će i ostale dokumente potrebne za ocjenu dinamike i načina provedbe Odluke Vlade RH.

Konzultirat će se s Kolindom Grabar-Kitarović

S obzirom na složena pitanja koja se javljaju u postupku preseljenja Ureda, nije moguće procijeniti trajanje postupka preseljenja.

Predsjednik Josipović će se, kako je najavio, o svim važnim pitanjima, u što spada i preseljenje Ureda, konzultirati s izabranom predsjednicom gospođom Grabar-Kitarović i neće poduzimati nikakve korake koji bi mogli dovesti u pitanje budući rad predsjednice Republike Hrvatske.

S obzirom na to da iz izjava Ureda izabrane predsjednice Republike proizlazi da ima rezerve prema preseljenju Ureda i da više nije sklona da Ured bude lociran u Visokoj ulici, predsjednik Republike Ivo Josipović poziva gospođu Grabar Kitarović da, ako to smatra primjerenim, zatraži od Vlade Republike Hrvatske izmjenu ili povlačenje Odluke. Predsjednik Josipović poštivat će svaku odluku koju Vlada donese o mjestu i statusu Ureda predsjednika", navode u priopćenju iz Ureda predsjednika Josipovića.

>>Reiner: Vlada preseljenjem u Visoku odvlači pozornost od pravih problema

>>'Preseljenje u Visoku nastavak je jedne uličarske politike'

>>Josipović odlučio – seli se u Visoku, Grabar Kitarović: To će ugroziti nacionalnu sigurnost

Komentara 287

DU
Deleted user
15:38 02.02.2015.

Josipovicu previse si proziran. Pa Koloinda je rekla da ce se ona preseliti, nisam cuo u predizbornoj kampanji da ces se ti seliti. Pa izgleda da si gori od mesica, mada sam mislio da nitko ne moze biti gori od Mesica!

ST
Stolic
15:36 02.02.2015.

Ipak nije izdrža bit gentleman, sad se pak vidi koliko mu je teško, no pitanje je gdje će kolinda ovu smjestit!

MR
MrkiMedo
15:33 02.02.2015.

Priopcenje u stilu: "Trla baba lan" Sto ovaj zapravo zeli reci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije