Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U poduzetničkim vodama

Josipović s Ottom Barićem mlađim pokrenuo konzultantsku tvrtku

Ivo Josipović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
13.03.2018.
u 08:22

Barić je s Josipovićem 2012. putovao u Katar kao član gospodarskog izaslanstva bivšeg predsjednika

Dvije godine nakon predsjedničkog mandata Ivo Josipović uplovio je u poduzetničke vode. Početkom veljače s poznatim je hrvatskim arhitektom Ottom Barićem, sinom bivšeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, osnovao tvrtku Porta Adriatica d.o.o., koja se bavi poslovnim savjetovanjem stranih investitora. Nakon što je tu informaciju jučer objavio T-portal, kontaktirali smo Josipovića ne bi li nam pobliže otkrio planove novoosnovane tvrtke. Bivši predsjednik, međutim, ne želi otkrivati projekte ne kojima će tvrtka raditi.

– Podaci o tvrtki su javni, no dopustite da je to naš poslovni svijet i da u ovom trenutku ne želimo govoriti o konkretnim projektima – kazao nam je Josipović. Barić i Josipović dugogodišnji su prijatelji, a arhitekt je kao član gospodarskog izaslanstva s Josipovićem, tada predsjednikom države, 2012. putovao u Katar. Barić je i jedini među članovima izaslanstva koji je na tom putovanju ugovorio posao te je kasnije projektirao rukometnu dvoranu u Dohi, za Svjetsko prvenstvo 2015.

Josipović jučer nije htio komentirati je li i u kojoj mjeri njegov novi poslovni angažman vezan uz ono što je radio u vrijeme predsjedničkog mandata ni otkriti stoji li iza suradnje s Barićem i osnivanja tvrtke konkretan projekt i konkretan investitor, no T-portal prenosi da nije demantirao tvrdnje da su poslovni planovi nove tvrtke vezani upravo uz Katar. 

Ključne riječi

Komentara 54

KO
koraknaprijed
09:53 13.03.2018.

Bio je predsjednik 5 godina i ostavio nam ZAMP, izjašnjava se kao antifašist pa kao "časni" građan nadam se da će sa svom tom lovom skupi hrabrost da vrati Židovske stanove oduzete u nacionalizaciji.

DU
Deleted user
08:47 13.03.2018.

Jesenti milu bigulicu, njegova bivša pantovčačka ekscelencija Josipović dr. Ivek postao je poduzetnik?! Tja, kaj se more. I to je moguće u Lijepoj Našoj. Bude li dr. Ivek vodio tvrtku kao svojedobno državu, postizat će nesvakidašnje i zapanjuijuće rezultate odd kojih će njegovu kompanjojnu Bariću trnuti zubi. Po svoj prilici bit će to festival poduzetništva. Poduzetnici iz "vascelog regiona i šire" dolazit će učiti od njega. Naprijed, Ivek, osvjetlaj obraz hrvatskom gospodarstvu!

SH
Shaman
09:10 13.03.2018.

Bolje da radi, privređuje i plaća porez nego da parazitira na našoj grbači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije