Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović

Josipović: Registar objaviti, ali ne na crno, već temeljem zakona

josipović
Davor Puklavec/PIXSELL
VL
Autor
Jasmina Popović
06.04.2010.
u 23:51

Jedina smo zemlja na svijetu koja objavljuje registar svojih vojnika u obrambenom ratu, kaže HDZ-ov Andrija Hebrang

Ivo Josipović, predsjednik RH
-Zalažem se za objavu registra branitelja, ali ne na crno, već temeljem zakona koji bi uredio koji se podaci i pod kojim uvjetima čine dostupnima javnosti.

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a
-SDP se zalaže za objavu Registra branitelja, ali ne na način da se krše zakoni, ma koliko oni bili loši.

Andrija Hebrang, HDZ
Ulazimo u Guinessovu knjigu rekorda, jer smo jedina zemlja na svijetu koja objavljuje registar svojih vojnika u obrambenom ratu. Nadam se samo da taj čin neće donijeti prevelike neugodnosti braniteljima. I sam sam ih imao kada je netko 1995. objavio da sam ušao u Novu Bilu u vrijeme zabrane leta nad BiH pa zbog toga nisam 10 godina dobio vizu za Australiju i osam za Kanadu. Nadam se da nadležne insitutucije ispituju tko iza toga stoji, a kazne za takav čin su visoke.

Radimir Čačić, predsjednik HNS-a
Protiv smo bilo kakvog kršenja zakona bez obzira na naš stav da registar branitelja treba biti javan i dostupan, jer se oko toga slažu svi koji su branili ovu zemlju. Dosadašnja argumentacija vlasti za neobjavljvanje registra je katastrofalno loša i prikriva nedostatak političke volje, a ujedno služi raznim interesima i omogućava manipulaciju. No taj će zakon pasti kao što će pasti i ova vlast.

Ivica Pančić, bivši ministar branitelja
-Očito, gerila još nije mrtva. Naravno, popis treba objaviti, ali sporan je način na koji se to učinilo. Vlada sada treba odgovoriti kako je moguće da iz državnih inistitucija cure državne tajne. Naime, premijerka Kosor već pet godina tvrdi da se registar ne može objaviti, jer je to državna tajna pa je zanimljivo da je tajna tako loše zaštićena. Očekujem od predsjednika države i svih ostalih institucija da sa svoje strane učine sve da utvrde kako je do toga došlo.

Milorad Pupovac, SDSS
Šteta što se popis branitelja objavljuje na ovaj način.Šteta je što hrvatska politika nije došla do konesnztua kako učiniti registra javnim.Zato ovo treba biti povod kako da se to napravi na pravi način. Registar branitelja ne smije biti razlog za podjele u društvu,kao što je danas slučaj.

Komentara 13

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:59 06.04.2010.

hebrang će zauzeti 1. mjesto u Guinessovoj knjizi sa svojim idiotskim izjavama

BA
baća45
00:03 07.04.2010.

Bez obzira na objavu Registra ja mislim da bi postrojavanje ratnih brigada bio puno bolji način za razotkrivanje lažnih branitelja, poglavito lažnih invalida i drugih korisnika proračunskog novca na osnovi statusa branitelja. Licem u lice je najbolji način, ........... yebešeš papire i popise, da ja vidim \'\'momka\'\' koji kaže da je bio samnom i da je ranjen na ratištu ako nije, a svi mi iz jedinice znamo tko je poginuo i tko je bio ranjen.

OB
-obrisani-
19:47 07.04.2010.

Kako li se samo antihrvatski đubretari koji nemaju veze sa HRVATSKIM braniteljima odmah prepoznaju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije