Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedski odnos

Josipović: Posjet Tadića je pomak naprijed važan za budućnost

'24.10.2010., Ured Predsjednika, Pantovcak 241, Zagreb - Predsjednik Republike Ivo Josipovic primio je grupe gradjana na kavu poslije cega je dao izjavu za medije.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
01.11.2010.
u 17:55

Svatko tko razumno gleda na hrvatsku budućnost zna da je dolazak predsjednika Tadića jedan od ključnih pozitivnih pomaka

Odnosi sa susjedima jedna su od najvažnijih točaka u vanjskopolitičkoj agendi predsjednika Josipovića, a posjet srbijanskog predsjednika Tadića Vukovaru u četvrtak samo su dio u lepezi koju čine ti odnosi. Tadićev dolazak u Vukovar – koji će trajati samo nekoliko sati za kojih će posjetiti i Ovčaru i Paulin Dvor – samo je uvod u službeni posjet Hrvatskoj koji bi trebao biti potkraj studenog. Planirano je da se tada srbijanski predsjednik susretne s premijerkom Kosor, ali i da posjeti neka mjesta u Dalmatinskoj zagori u kojima žive Srbi povratnici.

Predsjednik Josipović uvjeren je da će Tadićev posjet proći bez problema. – Svatko tko razumno gleda na hrvatsku budućnost zna da je dolazak predsjednika Tadića jedan od ključnih pozitivnih pomaka. Građani koji imaju razuman pristup, koji znaju da je suradnja sa susjedima ključ naše sigurnosti i gospodarskog razvitka, ključ europske budućnosti, u golemoj su većini – kazao je Josipović u intervju  za Večernji list .

Cijeli intervju u kojem Josipović govori i o odnosima s BiH pročitajte na našem BiH web izdanju: >>Izbori otvaraju dvojbu zastupaju li izabrani volju većine Hrvata

Ključne riječi

Komentara 94

OB
-obrisani-
19:23 01.11.2010.

@ cipelica Mislim da se to neće dogoditi. Moja majka ima nekih mana, ali nikada tu manu da trpi loše odgojene osobe u svojoj blizini. Pitanje je, kako tvoja trpi tebe?

LO
lojtra
07:06 03.11.2010.

Ponašanje \"hrvatskog\" predsjednika postaje SKANDALOZNO!

VA
vabriga
19:22 01.11.2010.

Ako nas je politika Mesića dovela do ruba ponora, onda smo sa Josipovićem učinili veliki korak naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije