Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET BiH

Josipović: Osjetio sam nešto više od nacionalne, vjerske pripadnosti

'Banja Luka 30.05.2010 Franjo Komarica biskup Banjalucki, Ivo Josipovic predsjednik HR i visoki predstavnik za BIH Valentin Incko Snimio:Dejan Moconja/VLM'
''
30.05.2010.
u 22:11

Od danas počinje novo vrijeme za nas, jer utemeljena nada se pretvara u stvarnost - kazao je Franjo Komarica.

Dolazak hrvatskog predsjednika u ove krajeve konačno otvara nove mostove. Od danas počinje novo vrijeme za nas, jer utemeljena nada se pretvara u stvarnost - kazao je banjalučki biskup Franjo Komarica nakon susreta s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem u prostorijama banjalučke biskupije.

Hrvati Banja Luke, Bosanske Posavine i Republike Srpske nisu se uzalud nadali, nastavio je biskup dodavši da je nažalost u tom kraju ostalo samo pet posto Hrvata u odnosu na prijeratno vrijeme.

Predsjednik Josipović prije večere, koju je za njega upriličio član predsjedništva BiH iz redova Srba Nebojša Razmanović, ocijenio je svoj podnevni posjet BiH i entitetu Republika Srpska i kazao da je osjetio dobro i nadu i nešto više od nacionalne, vjerske i stranačke pripadnosti.

Naglasio je kako je dužnost svih, i javnih i vjerskih službenika da ne dopuste da se ta nada ugasi. Tu iskru nade treba činiti stalno plamtećom.

Na spomenutom sastanku u prostorijama banjalučke biskupije uz predsjednik Josipovića o biskupa Komaricu bio je nazočan i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko.

Komentara 29

PG
praseca gripa
22:54 30.05.2010.

Kakve nade? O cemu prica gospodin Josipovic? Je li on isao u Bosnu podgrijavat nade u nesto cega nema? Kako vidim medju svojima se izuzetno dobro zabavljao. Nek se prosece po hrvatskim zabitima gdje nema cevapa i gibanica,gdje ga see nema cim ugostit,pa nek onda donosi zakljucke.

Avatar arcanius
arcanius
23:57 30.05.2010.

ljudi ponekad nisu svjesni da ime jako puno govori o njegovom vlasniku.... uzmimo na primjer \'\'praseca gripa\'\' i \'\'iznobed\'\'.... nisu se znali potruditi i odabrati neki adekvatniji nadimak ili nick name.... s kojima bi ih možda netko i ozbiljno shvatio...

OB
-obrisani-
22:38 30.05.2010.

ovaj je prevazišao i Mesića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije