Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa 129 glasova za i šest glasova protiv ratificiran Arbitražni sporazum sa Slovenijom

Josipović od SDP-a dobio dozvolu da kaže ne, Bandićev Pančić – nije

sdp
Dalibor Urukalović/Pixsell
20.11.2009.
u 19:42

Nepodržavanjem sporazuma Ivica Pančić nastavio je javno izražavati neposluh šefu Zoranu Milanoviću. Kajin: Cilj slovenske politike samo je hitno se domoći hrvatskog teritorija.

Hrvatski sabor ratificirao je danas Arbitražni sporazum sa Slovenijom. I to sa 129 glasova za. Protiv sporazuma bili su jedino Damir Kajin (IDS), Silvano Hrelja (HSU), nezavisni Dragutin Lesar, hadeesesbeovac Boro Grubišić te esdepeovci Ivica Pančić i Ivo Josipović.

"Učinili smo najbolje"
Ostalim esdepeovcima trebala su samo dva tjedna za kopernikanski obrat pa su od “konstruktivno iliti aktivno suzdržanih” danas ipak podržali Sporazum o arbitraži. No očito je da je Ivica Pančić, inače pripadnik SDP-ove frakcije koja podupire kandidaturu Milana Bandića, svojim nepodržavanjem sporazuma nastavio javno izražavati svoj neposluh predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću.

S druge strane Ivo Josipović od stranke je dobio dopuštenje da glasuje protiv sporazuma, i to, kaže, ne zato što je predsjednički kandidat, nego zato što smatra da on pravno nije dobar. Na “neumoljivu” šestorku da svoj glas ipak da ratifikaciji Sporazuma nije utjecalo ni još jedno uvjeravanje premijerke Jadranke Kosor kako se Hrvatska Sporazumom o arbitraži sa Slovenijom ne odriče svog teritorija.

– Učinili smo najbolje što smo mogli. Na dobrom smo putu i čini mi se, ako se ne odlučimo za ovaj sporazum, da nijedna buduća generacija hrvatskih političara neće moći dogovoriti ništa što bi bilo bolje i povoljnije za Hrvatsku. Ovo je sporazum o arbitražnom sudu i njime se konačno razdvajaju pregovori o ulasku Hrvatske u EU od rješavanja graničnih sporova – rekla je premijerka Jadranka Kosor. Traženu je potporu za sporazum na kraju i dobila.

Milanović optužuje
No prvo se morala “posvađati” sa Zoranom Milanovićem koji je optužio Vladu da nije učinila ništa da zaštiti hrvatske interese te da je Sporazum o arbitraži povoljniji za Sloveniju koja se, kazao je, pobrinula da iza leđa RH dogovori s Europskom komisijom da se u tekst sporazuma unese kontroverzna riječ “junction”.

Premijerka mu je uzvratila da dezinformira javnost te na žalost nastavlja tradiciju i slabost političara iz povijesti koji su više vjerovali strancima nego svojim ljudima.

– Cilj slovenske politike u ovome trenutku na čelu s Pahorom bio je samo jedan – kako se domoći hrvatskog teritorija – dodao je Damir Kajin (IDS).

Komentara 16

BT
bili-tartuf
19:56 20.11.2009.

eko,...\"cóvjecja-ribica\"-Josipovic´skupa sa Milancéton, -tradicijonalno zderu \"grah na primitiva nacín\"...ala-partizanski...

OB
-obrisani-
19:59 20.11.2009.

Ne znam od kad se za izražavanje svoje mišljenja potrebno odobrenje, ali sa Milanovićem je sve moguće. Živjela demokracija i pravo izražavanja vlastitog mišljenja.

SI
sol i kapulica
10:50 27.11.2009.

Nakon dugih 10 godina detuđmanizacije (štogod to Panteliji značilo, vjerojatno sinonim za dekroatizaciju) – VRIJEME JE ZA RETUĐMANIZACIJU !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije