Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Portal Autograf

Josipović o presudi Perkoviću i Mustaču: Ubojice moraju odgovarati da bi se utvrdili standardi

Josip Perković
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
04.08.2016.
u 18:30

Naglasio je kako ubojice moraju odgovarati radi pravednosti i pijeteta prema žrtvi, "ali i zato da se jednom zauvijek odrede standardi postupanja u kojima je jasno kako tajne službe nikada i ni po koju cijenu ne smiju radi politike ubijati"

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je u četvrtak presudu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču te ocijenio je kako ubojice moraju odgovarati da bi se utvrdili standardi u kojima je jasno kako tajne službe ne smiju ubijati radi politike, ali i naglasio kako će se to jesu li Perković i Mustać ubojice znati tek kad presuda Minhenskog suda postane pravomoćna.

"Bez obzira na to tko je stvarno bio Đureković, da li domoljub koji se borio za neovisnu Hrvatsku, da li čovjek koji je pobjegao iz tadašnje Jugoslavije radi opasnosti u koju je ušao radi otkrivanja kriminala u INI ili je i sam sudjelovao u nečasnim radnjama, je li bio suradnik njemačke tajne službe ili puki emigrant, njegovo ubojstvo je nedopustiv čin političkog nasilništva i državnog zločina", napisao je Josipović na portalu Autograf.hr, u tekstu naslovljenom "Čiji su Mustač i Perković? Pripadaju i lijevom i desnom korpusu".

Naglasio je kako ubojice moraju odgovarati radi pravednosti i pijeteta prema žrtvi, "ali i zato da se jednom zauvijek odrede standardi postupanja u kojima je jasno kako tajne službe nikada i ni po koju cijenu ne smiju radi politike ubijati".

"Isto je i sa svim drugim slučajevima u kojima je bivša država posegnula za ubojstvom kao načinom rješavanja političkog sukoba", zaključio je Josipović, uz napomenu da će to jesu li Perković i Mustač doista ubojice biti poznato tek nakon što presuda postane pravomoćna.

>> Nije dopustivo primjenjivati jednaka mjerila na agresora i žrtvu

Komentara 35

OL
olrajt
18:41 04.08.2016.

"..pripadaju i desnom i lijevom korpusu" kaže drug Josipović. Ne druže Josipoviću pripadaju vašem komunističkom režimu u kojem se ubijalo sve što je pokušalo misliti hrvatsko!

YN
yes_no
18:47 04.08.2016.

ne znam, jesam li ja normalan ili što. ovaj lik utvrđuje standarde za tajne službe i jedina zapreka koju im pripisuje jest ubojstvo i to samo u slučaju političkog obračuna !? što je s premlaćivanjem npr. ? prestrašivanjem i prijetnjama obitelji, nezakonito praćenje i prisluškivanje ( sdp - linić ) i tko zna koga još su nezakonito prisluškivali i pratili, nezakonito odavanje informacija... ? sila kriminalnih i kaznenih stvari koje se mogu staviti na listu protivne zakonu a eto, njemu je ubojstvo sve što tajne službe ne smiju. i to je bio predsjednik jedne države ? pa mi smo gori od tunguzije i zimbabwe-a zajedno kada imamo ljude poput ovoga u vrhu politike. ma uopće nije čudno da se perković šetkao rh uz ovoga i milanovića. katastrofa !

BA
barbaizamerike
19:00 04.08.2016.

piajte Josipovica gdje mu je stari bio 1945 I koje je zlocine napravila ta jedinica u kojoj je bio po crkvama I fratrima I pitajte ga jeli to zlocin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije