Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši predsjednik

Josipović o predsjednici: 'Podilazila je ustašofiliji. Zar joj savjetnik mora reći što je ZDS?'

Ivo Josipović
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
18.02.2019.
u 23:09

Žalosno je da je tek sada saznala da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav i to pokazuje nedostatak suvisle politike. Ona se stalno nekome dodvoravala – rekao je Josipović u RTL Direktu.

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u RTL Direktu komentirao je četiri godine mandata predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Na pitanje što misli da su uspjesi predsjednice u četiri godine rekao je da ima jako malo dobroga. 

– Jedno vrijeme je djelovao taj njezin osobni šarm i marketing, međutim, potpuno odsustvo ikakve suvisle politike je glavna karakteristika njezina mandata – rekao je Josipović i dodao da je "vrlo ozbiljna pogreška" njezina mandata bilo "podilaženje ustašofiliji".

Smatra da je pokušaj da se predsjednica "korigira sa kritikom pozdrava 'Za dom spremni'" samo "nevješto izvlačenje" te da "to nitko ne uzima za ozbiljno".   

– Predsjednica je inače studentica doktorskog studija na Fakultetu političkih znanosti, a do jučer nije znala što znači "Za dom spremni". Isto tako je na početku mandata rekla da ne pozdravlja sa građanke i građani jer što bi rekli seljaci. To pokazuje jednu potkapacitiranost i podobrazovanost za funkciju koja ipak treba biti reprezentativna u ovom društvu – kazao je Josipović. 

– Žalosno je da je tek sada saznala da je "Za dom spremni" ustaški pozdrav i to pokazuje nedostatak suvisle politike. Ona se stalno nekome dodvoravala – rekao je Josipović i spomenuo kako je tijekom mandata bila na pozicijama radikalne desnice pa je imala Radeljića za savjetnika, a družila se i s Velimirom Bujancem. 

Komentara 43

AU
autoritet
01:20 19.02.2019.

Josipoviću, tebi je hrvatski narod dao otkaz. Jesi li baš toliko neinteligentan da to ne razumiješ?

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
04:49 19.02.2019.

Opa Bato.. Josipović sve više naliči na Miloševića.

BE
belak
05:57 19.02.2019.

caca je bio praktican i odvodio, zatvarao djecu i .... , a sin: - svira dodigu ( boze pravde, idemo braco cetnici ...) - u izraelu sve najgore o hr - prtokraku je uzdigo u nebo - savjetnici mahom cetniciici ili jugoslOveni =hrvatomrzci Odhaklaj se vec jednom IZDAJICO !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije