Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik o skupu

Josipović o mimohodu HČSP-a: Među njima ima i govora mržnje

21. godišnjica krvavog uskrsa (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
10.04.2012.
u 11:21

HČSP zapalio je danas svijeće i položio vijence u povodu obljetnice NDH, a Građanska akcija organizira prosvjed za subotu kada pravaši imaju mimohod i konferenciju "Za generale"

Građanska akcija na svojoj se Facebook-stranici pobunila protiv Hrvatske čiste stranke prava (HČSP-a) zbog organiziranja međunarodne nacionalističke konferencije i mimohoda u povodu obljetnice presude hrvatskim generalima osuđenima u Haagu. Osim mimohoda, HČSP-u zamjeraju i što su danas u 10 sati, na obljetnicu osnivanja NDH, položili vijence i zapalili svijeće na groblju Lovrinec te kod spomen-križa Palih hrvatskih vojnika 1941. – 1945. Osim toga, u 11 sati na Mirogoju su odali počast poginulim hrvatskim vojnicima "od strane komunističkih zlotvora na preoranom ustaškom groblju", kako su objavili na svojim internetskim stranicama.

Građanska akcija u subotu, za kada je planiran mimohod za generale, organizira prosvjed protiv fašizma pod nazivom "Ujedinjeni protiv fašizma".

– Na konferenciji će sudjelovati njemački NPD, francuski FN i ...mađarski Jobbik, stranke koje ne samo da brane fašiste poražene u Drugom svjetskom ratu, nego su i danas uključene u fizičko nasilje prema svim ugroženim skupinama. Apsurdnost ove fašističke konferencije potkrepljuje i činjenica da velikomađarske grupacije imaju i teritorijalne pretenzije na velike dijelove Hrvatske. HČSP je odlučio iskoristiti datum prvostupanjske presude generalima u nadi da će tako mobilizirati građane u svom fašističkom maršu kroz središte Zagreba – piše u pozivu na prosvjed.

– Pozivamo sve antifašiste; studentice i studente, radnice i radnike, nezaposlene i umirovljenike da dođu na Trg i da svi zajedno pokažemo kakav Zagreb želimo. Ujedinjeni za antifašističku Hrvatsku i antifašistički nepokoreni Zagreb! – pozivaju iz Građanske akcije.

Ni predsjednik Ivo Josipović ne podržava okupljanje HČSP-a i srodnih stranaka u Zagrebu, a koje će se nakon konferencije pridružiti subotnjem mimohodu "Za generale", javlja HRT.

– Među sudionicima su i oni koji dovode u pitanje teritorijalni integritet Hrvatske te u programima imaju govor mržnje – kaže Josipović.

Ključne riječi

Komentara 477

DU
Deleted user
14:45 10.04.2012.

Ipak bi madari puno manje pripojali,od onih koji su vec skoro cijelu Hrvatsku prodali? i predali?? to ne vidis??

GR
Gradinar
15:58 10.04.2012.

A sad ćete tek vidjeti kad se uključe u javne rasprave razni \"antifašisti\", pa Milorad Pupovac i njegova bratija, a kad tome tek EPH i dio nacionalnih elektronskih medija da značaj, pa se nastavi mjesec dana lamentirati o \"ustaškoj guj u njedrima\"!? Dovoljno da i slijepac vidi što se događa pod tom \"čistoćom\"!

DD
ddh
14:27 10.04.2012.

U jednoj normalnoj zemlji i u jednom normalnom drustvu nikako nebi smjelo biti sporno, da se netko protivi nekakvim ordodoksnim nacionalistima. Samo Hrvatska po tom pitanju nije normalna zemlja, a jos manje je ta „udruga“ predstavnik nekakvog normalnog drustva. UU toj udruzi su udruzeni t.zv. „antifasisti“ i stovatelji lika i djela zlocinca Tita, stovatelji nedjela i zlocina krvolocnih partizana i oni koji jos uvijek klanje i unistavanje jednog naroda poslije 1945 opravdavaju. Zato ta „crvena udruga gradjana“ ne predstavlja gradjane nego predstavlja jos uvijek zivuce partizanske zlocince poput Bulata, Manolica, Boljkovca, Fumica i ostalih. I tu je problem. Jer taj tko zagovara zlocin nad djecom, starcima ,zenama i zarobljenicima, zlocin bez suda i presuda, taj nema nikakvih prava dijeliti nekakve lekcije nacionalistima. Taj isti koji drzi „lojtru“ bestijalnim koljacima spada pod sud, a ne da si uzima pravo druge osudjivati. Zlocin ne moze niti je ikad bio selektivan. A kod te udruge i kod njezinih poltrona, raznih Mesica, Josipovica i Leka, zlocini jest selektivan. I to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije