Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantirao dodika

Josipović: Nisam Dodiku čestitao Dan Republike Srpske

\'29.05.2010., Sijekovac - Predsjednik RH Ivo Josipovic u posjeti Sijekovcu gdje je polozio vijence za stradale Srbe iz tog mjesta. Premijer RS Milorad Dodik i predsjednik RH Ivo Josipovic.  Photo: De
Dejan Močonja/VLM/PIXSELL
09.01.2012.
u 20:25

Službene državne čestitke u ime Republike Hrvatske povodom dana kojim obilježavaju svoju državnost upućuju se samo suverenim državama, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Povodom intervjua koji je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u nedjelju dao RTRS-u, a čije je najzanimljivije dijelove prenio portal Dnevnog avaza, reagirao je Ured predsjednika Republike Hrvatske priopćenjem u kojemu se navodi kako predsjednik Josipović nije čestitao Miloradu Dodiku Dan Republike Srpske, piše sarajevski Dnevni avaz.

- Ured predsjednika Republike Hrvatske opovrgava kao netočan navod da je predsjednik Ivo Josipović čestitao 20. godišnjicu postojanja Republike Srpske. Službene državne čestitke u ime Republike Hrvatske povodom dana kojim obilježavaju svoju državnost upućuju se samo suverenim državama. Republika Hrvatska poštuje Ustav Bosne i Hercegovine, i strukturu utvrđenu Daytonskim sporazumom. U skladu s tim predsjednik Republike Hrvatske želi surađivati s predstavnicima svih konstitutivnih naroda i svih građana Bosne i Hercegovine - kaže se u priopćenju Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Komentara 93

OB
-obrisani-
22:59 09.01.2012.

Cestitao mu je Dragan Covic a to mu je isto, Long Live Republic of Srpska ...! ! !

OB
-obrisani-
23:22 09.01.2012.

09.01.2012. u 21:47h pforzheim je napisao/la: nazalost pojedinci ovdje imaju pravo momentalno za Hrvate u BIH cini vise Dodig i kompanija negoli sluzbena Hrvatska vlast ............tko je tome kriv netreba puno pameti da se razluci u svakom slucaju Srbi konja za trku imaju a mi nazalost nemamo ni MAGARCA...!!!!! -------------------- Možda je tako, ali to čini iz životnih potreba i političke stvarnosti, jer su mu Hrvati manja prijetnja i opasnost od Muslimana, kao i svima nama ostalima!

Avatar LargoWinch
LargoWinch
23:37 09.01.2012.

09.01.2012. u 21:18h pforzheim je napisao/la: tkz.Rep.Srpska zaboravili ste gospodine novinare napisati \"takozvane\" i medjunarodno nepriznate jel to namijerno ili iz neznanja..????!!!! ----------------------------------------------------------------- Republika Srpska jeste međunarodno priznata. Republika Srpska je međunarodno priznat entitet u sastavu Bosne i Hercegovine, sa definisanom i garantovanom teritorijom, sudskom i izvršnom vlasti, vojskom i policijom. Reformom vojske- VRS je rasformirana u tijelo na nivou BIH. Za sve ovo su garant države potpisnice Dejtonskog Sporazuma, Među kojima je i Republika Hrvatska. Sistem koji funkcioniše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije