Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIMONOVIĆ U UN-u

Josipović: Neka novi ministar bude netko sličan Šimonoviću

josipović
Davor Puklavec/PIXSELL
03.05.2010.
u 22:50

- Nije točno da sam ja prvi obavijestio ministra Šimonovića da je izabran za savjetnika generalnog tajnika UN-a - rekao je predsjednik Josipović.

- Točno je da je genealni tajnik Ban Ki-Moon mene nazvao, a vjerujem i premijerku Kosor, jer je takva praksa. Pitao je što mislim o kandidatu  Šimonoviću. Rekao sam da je Šimonović vrhunski odabir  i da je odličan i za Hrvatsku i za UN. No, poštovao sam pravilo UN-a da oni objave tko je izabaran i zato to nisam davao u javnost kao ni Šimonović koji je s tim bio također upoznat - komentirao je predsjednik Ivo Josipović večeras  za Večernji list izbor ministra Šimonovića za pomoćnika generalnog sekretara UN-a za ljudska prava.

Josipović nije želio nagađati tko bi mogao biti novi ministar pravosuđa.
- Ne zna se kada će Šimonović otići. Moglo bi to potrajati i nekoliko mjeseci no u svakom slučaju bih volio da novi ministar bude netko tko je kvalitetom i stručnošću  sličan Šimonoviću - rekao je Josipović.

Komentara 7

H9
H99
23:12 03.05.2010.

……………………………………………………. …za pomoćnika generalnog sekretara UN-a za ljudska prava. ……………………………………………………… Jasmina, bre, prećerala si ga! Sada svaki pismeni Hrvat zna da nisi njihova. Zar si, bre, zaboravila koliko su oni osetljivi na jezik? Srpskohrvatski više ne prolazi ni u Srbiji.. YUsipović i mesonja nikada nisu bili merilo za jezik. Ubuduće više pazi ili se hitno vraćaj u Beograd. Tvoja BIA.

OB
-obrisani-
00:09 04.05.2010.

\"...kvalitetom i stručnošću sličan Šimonoviću ! A po čemu je taj toliko kvaliteta i stručan po pitanju pravosuđa ? Uglavnom nije baš pokazao da ima puno pojma o resoru kojem je na čelu !

MI
milR
11:49 04.05.2010.

Ovaj lik svakog dana pokazuje da je obična baba ćakulona. Mora li on svakom loncu biti poklopac kao i njegov prethodnik? Malo digniteta prema instituciji / radnom mjestu koje obnaša ne bi mu škodilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije