Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o poduzetništvu

Josipović: Moramo graditi kulturu uspjeha

Ivo Josipović
Goran Stanzl/PIXSELL
10.05.2013.
u 10:24

Sve nove članice izravno su profitirale od ulaska u EU, rekao je ministar Branko Grčić i nabrojio milijarde eura vrijedne projekte koji će posebno pomoći posrnulom građevinarstvu i industriji.

– Moramo graditi kulturu uspjeha i vrednovati uspješne poduzetnike – istaknuo je predsjednik Ivo Josipović otvarajući danas u 9 sati u Svetom Martinu na Muri u Međimurskoj županiji 17. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Istaknuo je da Hrvatska mora biti globalno konkurentna. Upozorio je na još uvijek teško premostive administrativne barijere i previše procedura koje poduzetnici moraju obaviti. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras istaknuo je da su prihodi malih i srednjih poduzetnika te obrtnika porasli za 1,4 posto, za 11,3 posto veći su prihodi od izvoza, dok su investicije porasle za 1,5 posto. Jedan od važnijih ciljeva iz jučer na Vladi usvojene strategije razvoja poduzetništva jest povećanje bruto dodane vrijednosti sa 14.000 na 20.000 eura po zaposlenom.

– Gospodarstvo je ostalo bez 180.000 radnih mjesta, a javni sektor narastao je za 10.000 do 15.000 ljudi, što je apsurdno. Ova vlada zaustavila je rast zapošljavanja u javnom sektoru i očekujemo da će omjer zapošljavanja ubuduće ići u korist privatnog sektora – kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić. Dodao je da podaci za prvi kvartal pokazuju rast industrijske proizvodnje. – On je slabašan, ali je rast. Pričekajmo rezultate za drugi kvartal pa da vidimo što se točno događa – rekao je Grčić koji optimizam temelji na ulasku Hrvatske u EU. Sve nove članice izravno su profitirale od ulaska u EU, rekao je i nabrojio milijarde eura vrijedne projekte koji će posebno pomoći posrnulom građevinarstvu i industriji.

>> Hrvatski poduzetnici imaju priliku korištenja programa potpore EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije