Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika predsjednika

Josipović: Lakše dajemo dozvole za trgovinu nego proizvodnju

Predsjednik Ivo Josipovic
Željko Mršić/Pixsell
08.11.2012.
u 12:07

Cijela Europa preispituje politiku u kojoj trgovina dominira u odnosu na proizvodnju. Vrijeme je da i mi to promijenimo i široko otvorimo vrata investicijama, kaže predsjednik.

– Lokalna samouprava treba redizajn, unapređenje kvalitete života i razvoj gospodarstva – poručio je danas predsjednik Republike Ivo Josipović na 4. susretu gradonačelnika i poduzetnika u Osijeku. Upravo redizajn, ali i decentralizacija jedan su, smatra, od najvažnijih zadataka novog Zakona o lokalnoj samoupravi.

– Ako gledamo kartu i broj gradova i općina, Hrvatska je visoko decentralizirana zemlja. Međutim, to nije tako. Suštinsku decentralizaciju treba ozbiljno osmisliti – dodao je predsjednik.

Hrvatska treba pronaći pravu mjeru između proizvodnje i davanja usluga. – Čini mi se da lakše dajemo dozvolu za trgovačke centre, a ne proizvodne investicije i to treba promijeniti. Cijela Europa preispituje politiku u kojoj trgovina dominira u odnosu na proizvodnju. Vrijeme je da i mi to promijenimo i široko otvorimo vrata investicijama. Društvo koje ne podmiruje svoje potrebe barem dobrim dijelom, nije konkurentno i teško može očekivati razvoj – kaže Josipović.

Hrvatska je, naglašava, sve poznatija i stranci je vole, a na nama je da im osiguramo kvalitetan boravak te olakšamo dolazak investitora. – Ulazak u EU je velika prilika za lokalnu samoupravu – naveo je predsjednik koji je nakon otvaranja susreta obišao KBC Osijek, a onda se zaputio u Slavonski Brod čiji stanovnici već godinama upozoravaju na opasan život uz zrak koji im zagađuje rafinerija iz susjedne BiH.

–  Kvaliteta života mora se unaprijediti, a u Slavonskom Brodu, nažalost, ljudi ne žive najbolje – zaključio je.

Komentara 13

LJ
ljubica1950
12:51 08.11.2012.

Nemojte molim Vas tako pricati o predsedniku Hrvatske,bas je gospodin Josipovic divan predsednik.....Ja ga uvek rado slusam......))))

VE
vero
13:01 08.11.2012.

Gdine Predsjedniče dobro jutro vam želim makar je debelo Dan, jer vi ste se s ovom izjavom izgleda sad probudili, ili vam je stigla takva depeša iz Eu telegrafom.

TR
tramontana
12:26 08.11.2012.

Predsjedniče, svi mi to znamo, drugi nas stalno na to potsjećaju, a Vi ste to tek sada svatili, ćudno zar ne? Sada se najbolje vidi koliko Vas hrvatski problemi interesiraju i koji su Vaši priporiteti, jadno, jadno!!! Tko je ono išao na "otvaranje IKEA-e" i imao puna usta hvale za tu "investiciju", radije bih to nazvao pljačkom, a Vi se promislite da li imam pravo ili ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije