Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodnjan
Povratak na članak

Josipović: Još je rano izjednačiti žene i muškarce za mirovinu

Trebalo bi razmišljati o jednom prijelaznom razdoblju u kojemu će žene moći još uvijek birati da li će ranije u mirovinu ili neće, poručio je predsjednik.

Komentari 25

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
21:50 31.07.2010.

standup Dosta si star za razmisljati svojom glavom, HDZ te porpuno zaslijepio, ponekad si smijesan sa svojim komentarima, ali sad si glup.

VL
Avatar PotemkinVillage
PotemkinVillage
16:09 31.07.2010.

Komentari našeg precjednika su poput njegovih ovlasti, bez ikakvog značaja. Priča bez veze, poput kakve baba-Marte, tek da nešto kaže, kao da je plaćen po količini izrečenih gluposti. Inflacija riječi našeg precjednika dovela je nužno do devalvacije značaja izrečenog.

VL
DU
Deleted user
11:05 03.08.2010.

hehehe... ovaj josipović je car... još je rano da se izjendače žene i muškarci... kaj sad to znači, da žene još nisu stigle na razinu muškaraca ili obrnuto.... ne razumijem, htio bi bit pametan, a onda napravi harakiri!

VL
OB
-obrisani-
15:19 31.07.2010.

Ovo je SDP zahtjev i donesen je kad je josipović sijedio u saboru a danas okreću pilu naopako!

VL
BI
bigboii
14:54 31.07.2010.

ovaj josipovic je stvarno cudan, otkad je postao predsjednik nista ne radi, putuje, otvara spomenike a kad se ponudi konkretan potez za rjesavanje krize od strane vlade pocne s ovakvim izjavama. Mislim da skuplja samo politicke bodove, potrebna je ravnopravnost i u ovom pitanju, slazem se sa vladom

VL
LU
lukarak
15:12 31.07.2010.

Pa zato ih se nije izjednacilo, vec ce ih se izjednaciti 2020. Sto je 10 godina nego prijelazno razdoblje? Koliko bi trebalo biti, 100godina?

VL
SA
Savjest
16:00 31.07.2010.

Žene bi trebale ići u mirovinu pod jednakim uvjetima kao i muškarci kad gotovo prestanu rađati. A kad sasvim prestanu rađati, što će se nužno i dogoditi kao posljedica faze u kojoj su gotovo prestale rađati, onda će morati za mirovinu odraditi dulji radni staž od muškaraca, jer one dulje žive. Ovo je, iako logički potpuno u redu, ipak \"teatar apsurda\". Naime da to prestane biti tatar apsurda treba ženama priznati da im je zbog rađanja, a onda i većeg udjela u odgoju djece, teže nego muškarcima. Dosadašnja rješenja su išla u smjeru da im zbog toga za mirovinu treba priznati kraći, dakle \"beneficirani\" radni staž. A to je onda završavalo time da su \"mlade umirovljene bake\" odgajale i čuvale svoje unuke. Po mom skromnom mišljenju bilo bi daleko bolje da se ženama odmah u startu prizna beneficirani staž koji bi ovisio o broju rođene djece, ali tako da bi najveći broj godina nosilo rođenje prvog djeteta, a svako iduće dijete da nosi majci sve manje godina beneficiranog staža. Osim što bi im se priznao teret rađanja, omogućilo bi se ženama, koje to budu htjele, i da zarađuju dio svoje mirovine rađanjem, a one, koje to ne mogu ili ne žele, obvezalo bi se da moraju odraditi jednak staž kao i muškarci. Na taj bi se način žene bavile djecom kad su im najviše potrebne, podigao bi se natalitet, hrvatski narod (i građani) ne bi izumrli, pa bi u budućnosti ovaj sustav mogli mijenjati ili dorađivati. Mirovinski sustav koji mladima otežava zapošljavanje i rađanje, dovodi do smrti naroda koji uživa u uvjerenju da je postigao potpunu jednakost svojih građana i građanki. Da, ali mrtvih! Stoga bih sada, kad su se Ministar Popijač i Premijerka pozvali na Ustavni sud, a Ustavni sud od 2000-2007 se pozivao na Hrvatski Sabor i Vladu pa je sada HDZ-ovac Krešimir Rožman za sve optužio SDP-ovu Vladu Ivice Račana, izrazio veliku zahvalnost njegovoj bivšoj supruzi (koja je bila bivša već i prije 2000. godine) što je jedina imala hrabrosti 2007. godine kao sutkinja Ustavnog Suda glasovati protiv te odluke i javno objaviti svoje izdvojeno mišljenje. Rješenje Suda kao i izdvojeno mišljenje (\"Obrazloženje suprotnog glasa\") gđe Agate Račan možete naći na: www.usud.hr pod: Praksa Ustavnog suda, napredno pretraživanje, tako da upišete odmah na početku u odgovarajuća polja: U-I/1152/2000

VL
ST
standup
16:18 31.07.2010.

ma triba njega zazidati u Kazún..., najbolje rjesénje...

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
16:42 31.07.2010.

mirovinski fond treba ukinuti a prelazno razdoblje odrediti prema nekom godištu sadašnjih uplatitelja doprinosa u mirovinski fond.mlađim ljudima izvršiti povrat novca i nek svak vodi brigu kako će živjeti u starosti. tako bi se izbjeglo lešinarenje i lopovluk kojeg smo svjedoci već godinama . sjećam se kad sam se tek zaposlio jednog radnika koji je imao \"ukočen vrat\" i tako godinama sjedio na porti kao invalidna osoba . relativno mlad odlazi u mirovinu i gle čuda odjednom mu vrat proradio . eto takvim lopovštinama su se služili u socijalizmu i danas ti isti uz ove dodane lopine u sadašnjem kapitalističkom uređenju pričaju kako je prije bilo bolje . optužuju nekoga a sami su sudionici raznih makinacija i nezakonitih radnji.

VL
PI
Pippo9
17:00 31.07.2010.

Ovo je odluka suda a ne Vlade a i tu nema ništa spornoga jer se žene stalno zalažu za ravnopravnost tako da je vrijeme da idu u mirovinu kad i muškarci

VL
FE
Felicijen
17:14 31.07.2010.

Nekada su se žene vezale lancima za ogradu da bi dobile ono protiv čega bi se sada opet vezale lancima za neku drugu ogradu?! Dajte se odlučite što zapravo želite?

VL
ST
standup
17:57 31.07.2010.

ovo je vrlo \"pretecijozna-Machisticka\" izjava Josipovicá i njegovog Neravnopravnog-pogleda prema Zenskama...., a i Vrjedjanja Jadranke Kosor !!

VL
PI
Pippo9
18:25 31.07.2010.

Nije rano već je idealno vrijeme da se riješi problem viša umirovljenika nasprem radnika

VL
OB
-obrisani-
19:55 31.07.2010.

Tipično za jocu licemjera, svaki glas je bitan, koga briga za PRavdu. Gdje su sada one parole o ravnopravnosti spolova. Zakon bi trebao startati od 01.08.2010. a ne čekati 10 godina do tada će gomila lijenčina još izmjeniti 20x zakon. Ali zato joca licemjer zna prozivati pripadnike HV-a u mirovini, kao i one braniteljske ne primječujući svog savjetnika freda koji ima i čin brigadira zanima koje je taj akcije vodio i koje vojno obrazovanje ima, možda kao i Lucić ni nikakvo ali se bere dobra para zato sa državnog korita.

VL
Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
20:35 31.07.2010.

\"Trebalo bi razmišljati o jednom prijelaznom razdoblju u kojemu će žene moći još uvijek birati da li će ranije u mirovinu ili neće, poručio je predsjednik.\" ___________ prijelazni rok je 10 godina, gospodin predsjenik se ocito previse bavi vanjskom politikomm ili bi to znao. mozda je tek sada gospodin skuzio da je na pogresnoj poziciji jer su to uglavnom obaveze ministra vanjskih poslova.

VL
KU
kumajela
21:42 31.07.2010.

Mislim da bi svakoj osobi staroj 60 godina trebalo dati pravo i mogućnost da svoje radno mjesto ustupi mlađima koji su puni elana, nezaposleni, bez perspektive, izgubljeni i očajni. Svijet gubi zadnje zrnce razbora.

VL
Avatar sawanah
sawanah
23:09 31.07.2010.

31.07.2010. u 15:19h alvina je napisao/la: Ovo je SDP zahtjev i donesen je kad je josipović sijedio u saboru a danas okreću pilu naopako! ................................................................................... Naš precjednik je sigurno i tada bio SUZDRŽAN To je njegov stil da uvijek imaa \"svoje mišljenje\" ali da se sa tim svojim mišljenjem ne slaže, pa je onda uvijek suzdržan.

VL
Avatar sawanah
sawanah
23:18 31.07.2010.

Dragi precedniče Ivo, ili si senilan ili su ti savjetnici podvalili krivi kalendar, onaj za 2020.

VL
OB
-obrisani-
07:44 01.08.2010.

savjest prijedlog je pametan. Da ne govorim koliko zena nije napredovalo u karijeri, niti se nadoskolavalo jer su se u medjuvremenu udale, rodile djecu, pomagale suprugu u napredovanju i karijeri i na kraju se razvele i ostale i same i bez pristojnog dohotka. I ako u razdoblju od 50-55 godina izgubi posao, tko ce nju zaposliti??? I nista joj se ne priznaje...ni djeca ni staz.

VL
OB
-obrisani-
14:17 01.08.2010.

Zamoljen da komentira ocjene kako je neprihvatljivo što su Tadići besplatno ljetovali na Brijunima, a bivši predsjednik Mesić trebao bi platiti odmor u Bakarićevoj vili, predsjednik Josipović nas je prekinuo uz pojašnjenje da će odgovarati samo na pitanja o Istri

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.