Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiguranje predsjednika

Josipović još bez zaštite, o Sanaderu će odlučiti Vlada

Josipović
Pixsell
15.01.2010.
u 20:20

Konzultacije o izboru osobnih čuvara traju, a ministar Karamarko i dalje tvrdi da štićene osobe ne mogu same birati

– Za nas nikakvih problema nema. Posao ćemo obaviti najbolje što možemo. Konzultacije još traju, a predsjedniku ćemo dati najbolje ljude – obrazlagao je tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Dubravko Novak pitanje sigurnosti novog predsjednika države Ive Josipovića koji bi u timu svojih tjelesnih čuvara htio imati ljude koje će sam odabrati.

>>Josipović Karamarku: Svoje tjelesne čuvare izabrat ću si sam!

>>Sanadera čuvaju još pola godine jer je najnepopularniji političar u državi

>>Predsjednik Josipović ne želi da ga osiguravaju Sanaderovi čuvari

To pak ne odobrava ministar Tomislav Karamarko jer smatra da štićene osobe ne mogu same sebi birati osobne čuvare, već to trebaju biti policajci delegirani u sustavu.

Da u odabiru predsjednikovih osobnih čuvara nema politike, D. Novak potkrijepio je tvrdnjom kako je "osobni pratitelj Ivice Račana sada Karamarkov šef osiguranja". Hoće li ga ministar "prepustiti" predsjedniku, kazao je da treba pitati ministra.

U vezi s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i njegovom tjelesnom zaštitom Novak kaže kako je u tijeku izrada sigurnosne prosudbe MUP-a i SOA-e: – Konačnu odluku o tome hoće li se njemu produljiti tjelesna zaštita ili ne i u kojem će opsegu ona biti donijet će hrvatska Vlada – rekao je Novak.

Komentara 24

OB
-obrisani-
21:46 15.01.2010.

Karamarko je nevjerojatno jedan bezobrazan tip. Uporno nekome nametati svoje špijune nakon što su ga svi prozreli je prosto skandalozno. Ovo što Jaca pokušava nametnuti Josipoviću iz paničnog straha od jedne osobe bez afera i visoke naobrazbe ne bi se usudio ni Sanader......

AL
alapača
22:56 15.01.2010.

Karamarkica još tjera mak na konac? Nema drugog posla. A da se dogovore: neka on odredi osobne čuvare Josipoviću, a Josipović njemu! A potom neka si čuvari dogovore razmjenu, pa odu raditi za onog za koga i špijuniraju. A Jacaaca neka se i dalje pravi Englez, uzalud joj.

SR
srdjan01
21:35 15.01.2010.

To da bi ministar mogao Predsjedniku nametnuti ljude koji će oko njega biti 24 sata dnevno, a da ovaj ne može reći tko mu među njima odgovara, zbilja bi značilo da smo policijska država. Što si Karamarko umišlja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije