Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene ustava

Josipović: HDSSB me nasmijao, smije im se i cijela država

'19.12.2012., Osijek - Na Umjetnickoj akademiji predsjednik Ivo Josipovic odrzao je predavanje studentima na temu Glazba i politika. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
17.12.2013.
u 15:41

"Ili misle da mogu još što utržiti ili je došla zapovijed iz druge države da ne izdaju ljutu desnicu", napisao je predsjednik RH u priopćenju za medije.

Na potez HDSSB-a reagirao je i predsjednik RH Ivo Josipović, a njegovo priopćenje za medije donosimo u cijelosti:

"U razloge zbog kojih je HDSSB najprije prihvatio predložene promjene Ustava, a sada te iste promjene odbija, ne mogu detaljnije ulaziti. Zanimljive su jedino promjene u raspoloženju istaknutih članova stranke. Ponajprije, inzistirali su da se usvoje promjene kakve su predložene. Gospodin Burić, njihov istaknuti član stranke, je referirajući se na moje prijedloge izmjena, kako kažu novinari, citiram, 'pobjesnio'. Sada, HDSSB misli da ću se ljutiti što su, odbijajući te iste predložene promjene, razotkrili 'možda' tajni dogovor mene i premijera.

Neka ne budu zabrinuti, ne ljutim se. Dapače, slatko su me nasmijali. Mislim da im se smije i cijela država. Istina je puno jednostavnija. Ili misle da mogu još što utržiti da bi činili potrebnu većinu, ili im je došla zapovijed iz druge države da ne izdaju ljutu desnicu. Ali, njihova odluka, njihova stvar. Što se sudbine ustavnih promjena tiče, želim da se na dobroj platformi postigne puni konsenzus ili barem potrebna većina. Svoje prijedloge za poboljšanje sadašnjeg, ne osobito uspjelog teksta izmjena, dao sam. Na Saboru je da odluči..."

>>'HDSSB neće u petak podržati ustavne promjene!'

Komentara 265

BO
bognar
16:02 17.12.2013.

Tko je tu veci klaun od njega samog

Avatar dvorska.ludolina
dvorska.ludolina
16:10 17.12.2013.

zanimljiv mi je ovaj dio propćenja: Ili misle da mogu još što utržiti da bi činili potrebnu većinu...dakle, predsjednik nam je otvoreno rekao da su vladajući trgovali kako bi imali većinu. strašno na kako niske grane smo pali.

Avatar Ribnik-Lika
Ribnik-Lika
16:10 17.12.2013.

Josipoviću, doći će vrijeme kada će ti se suditi za veleizdaju, pa ćeš se manje smijati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije