Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dovoljno je snažno

Josipović: Državno odvjetništvo samo će procesuirati zločine

ivo josipović (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/3
22.11.2012.
u 15:25

Podsjetit ću da je protiv 30-ak pripadnika vojnih formacija proveden postupak i da su kažnjeni, pa neki i s najvišim generalskim činovima dobili su visoke kazne zatvora, kazao je Ivo Josipović

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je Donji Lapac, malu općinu u Lici, ponajviše da bi upozorio na problem slabog povratka srpskog stanovništva. Poručio je da će se više raditi na otvaranju radnih mjesta kako bi taj dio Like vratio barem dio gospodarskog uspjeha od prije rata kada je u tom mjestu živjelo 8000 stanovnika, a danas ih je 2200. Uz Donji Lapac kao primjer manje uspješne ličke općine, predsjednik je posjetio i susjednu općinu Udbina u kojoj je nedavno počela gradnja gospodarske zone vrijedne 11 milijuna kuna gdje će posao u idućih 5 godina pronaći oko 300 ljudi.

– Postoje međunarodni i hrvatski zakoni. Uostalom, postoji i činjenica da je Hrvatska, posebno posljednjih nekoliko godina, po jednakim kriterijima istraživala zločine i pokretala postupke. Podsjetit ću da je protiv 30-ak pripadnika vojnih formacija proveden postupak i da su kažnjeni, pa neki i s najvišim generalskim činovima dobili su visoke kazne zatvora – kazao je Ivo Josipović za posjeta Donjem Lapcu.

Dodao je da hrvatsko Državno odvjetništvo ima dovoljno snage da samo procesuira zločine.

– Valja istaknuti da presudu generalima, pozitivnu za njih, oslobađajuću presudu, nije donijela Hrvatska nego ju je donijelo nepristrano međunarodno sudište – komentirao je pitanje o potencijalnom zaoštravanju odnosa dviju zemalja.

Osvrnuo se i na izjave generala Ante Gotovine rekavši kako je "apsolutno general Gotovina svojim izjavama pokazao da je čovjek od načela, da Hrvatsku doživljava onako kako je većina doživljava – kao demokratsku zemlju. Svaki njen građanin bez obzira na nacionalnost i vjeru ima pravo na dostojan i kvalitetan život, zaključio je predsjednik.

>>Josipović: Tužbe su nepotrebne ako sve postignemo dogovorom

 

Komentara 12

Avatar Tomcek 88
Tomcek 88
15:53 22.11.2012.

opet taj,jednostavno ga nemogu postivat,

SE
sestrićna
15:37 22.11.2012.

kad će početi kažnjavati prtizsnsko/četničke zločine..ili oni ne obuhvaćaju novu pravednost..

BO
boxerzg
15:50 22.11.2012.

Kad će Hrvatska tražiti da se procesuiraju austrijski zločinci koji su masakrirali Eugena Kvaternika i ostale sudionike Rakovičkog ustanka 1871? 141 godinu čekamo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije