Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:

Josipović: Dolazak Džakule znači da prihvaća Oluju kao pobjedu RH

'12.06.2012., Knin - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipovic nazocio je svecanoj sjednici Gradskog vijeca grada Knina prigodom obiljezavanja Dana grada Knina.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
Foto: 'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
1/3
04.08.2012.
u 13:15

Za Veljka Džakulu vrijedi isto zakon o aboliciji, naravno ako nije protiv Hrvatske počinio ratni zločin. Ako jest, neka ga naša policija uhiti na granici i zatvori, istaknuo je ministar branitelja Matić

Nakon što je predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula prihvatio poziv predsjednika RH Ive Josipovića i najavio svoj dolazak na održavanje središnje svečanosti u povodu 17. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja ove nedjelje u Kninu, braniteljska udruga Zavjet i još nekoliko braniteljskih udruga iz protesta će sutra na proslavi u Kninu hrvatsku zastavu spustiti na pola koplja.

U udruzi Zavjet kazali su nam kako hrvatski branitelji nisu zaboravili da je Džakula bio sudionik pobune i da je odgovoran za pokolj nad hrvatskim braniteljima i civilima te je njegov dolazak sramota za državu Hrvatsku.

Na najavu braniteljske udruge Zavjet i još nekoliko udruga ubrzo je stigla reakcija ministra branitelja Predraga Matića.

– Žao mi je što neki ljudi ne shvačaju neke stvari. I ja sam tek nedavno saznao da dolazi Džakula. Mi trebamo to gledati u drugom kontekstu. S obzirom da je Džakula bio na pobunjeničkoj poraženoj strani njegov dolazak značio bi da i on priznaje našu pobjedu, kazao je ministar Matić te napomenuo: – Za Veljka Džakulu vrijedi isto zakon o aboliciji, naravno ako nije protiv Hrvatske počinio ratni zločin. Ako jest, neka ga naša policija uhiti na granici i zatvori – istaknuo je ministar.

Najavljeni dolazak komentirao je i predsjednik RH Ivo Josipović.

– S jedne strane to će značiti da je cjelokupno hrvatsko stanovništvo, pa i srpska manjina, prihvatilo Oluju kao pobjedu Hrvatske i demokracije te prihvatila Hrvatsku kao svoju domovinu. Nadam se da će i drugi čelnici srpske manjine smoći snage i mudrosti da dogodine dođu na proslavu – rekao je Josipović i dodao kako to uključuje obvezu uvažavanja da su neki naši sugrađani srpske nacionalnosti bez svoje krivnje bili žrtve rata te trebamo i njihovu žrtvu cijeniti.

Na primjedbe o Džakulinoj prošlosti, Josipović je poručio da nitko nije zauvijek određen svojom poviješću.

– Ja iznimno cijenim što gospodin Džakula želi doći na proslavu Oluje – kazao je.

>>Veljko Džakula prihvatio Josipovićev poziv i dolazi u Knin

 

Komentara 215

OB
-obrisani-
13:30 04.08.2012.

očito da je ova jadna siromašna Država... . .postala....krava muzara....bahatih branitelja....a da su svi drugi njihovi taoci...robovi...i...sluge

OB
-obrisani-
13:35 04.08.2012.

nastavnicima...učiteljima...policajcima...medecinskim sestrama...liječnicima ..profesorima....plaće od.5-6 tisuća idu ..dole . a braniteljima...lažnim PTSP-ovcima...peMzije od 10 pa i više tisuća...idu gore .....super........odlićno......s takvim idiotskim ponašanjem....budućnost nam je zagarantirana...da propadamo...

MO
mobuco
13:28 04.08.2012.

Pa stvarno dokle ide to licemjerstvo tog "našeg" ljigavaca, još jedna oluja pod hitno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije