Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović

Josipović: Ako se ustavni zakon ne poštuje, onda ga treba mijenjati

ivo josipović
Foto: Tomislav Krasnec/VLM
03.02.2013.
u 12:33

Predsjednik Josipović očekuje od stranaka da građanima objasne zašto je važno poštovati zakon.

Predsjednik Ivo Josipović u Münchenu, gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o izazovima svjetske sigurnosti, komentirao jučerašnji prosvjed u Vukovaru protiv uvođenja dvojezičnih natpisa.

– Ako ne postoji želja da se ustavni zakon poštuje, onda zakon treba mijenjati – ocijenio je predsjednik Josipović, prenosi HRT.

Očekuje od stranaka da građanima objasne zašto je važno poštovati zakon. Hrvatska prava nacionalnih manjina rješava na način predviđen ustavnim zakonom, pitanje uvođenja jezika i pisma dio je programa koji je imala i prošla vlada u kojoj je SDSS bio u koaliciji, pa i sadašnja vlada – rekao je.

>>VIDEO FOTO Protiv ćirilice: \'Branili smo Vukovar, a ne Bykobap!\'

>>Josipović s Lavrovom: Rusija želi više ulagati u energetiku u RH

Komentara 10

OB
-obrisani-
13:33 03.02.2013.

03.02.2013. u 13:31h Zg-Trešnjevka da se promijeni kao zastario, nepotpun, štetan...eto čemu služi da je taj USTAV pametan, sigurno bi odmah odstranio ovu "parlamentarnu" postavku u kojoj samo idioti iz stranaka mogu se dočepati vlasti...a vidimo kako vam super idede vrijeme je za direktnu demokraciju....ali tada vi srbi ne biste imali niti mogućnost biti neprijatelji države

OB
-obrisani-
13:41 03.02.2013.

Dolaskom Josipovića na vlast ubrzao se svekoliki slom Hrvatske. Njegov je prinos u svemu tome golem.

RA
raspad
14:31 03.02.2013.

Vukovar za nagradu cetnicima za pokolj koji su ucinili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije