Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA VJETROELEKTRANE

Josipa Rimac sutra izlazi iz Remetinca?

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
28.09.2020.
u 17:00

Uvijek postoji i mogućnost da se istraga protiv nje ponovo proširi, kao što se to do sada dogodilo u dva navrata

Josipa Rimac možda broji svoje zadnje pritvorske dane, a hoće li izaći iz Remetinca u kojem je od uhićenja koncem svibnja, trebalo bi se znati danas.

Ona je osumnjičena u aferi Vjetroelektrane s više osoba, a od kada je u svibnju pritvorena, istraga je protiv nje dva puta proširena. Zadnji se put to dogodilo koncem kolovoza, i tada joj je istražni zatvor produljen za još dva mjeseca. No  njezina obrana se na odluku suca istrage zagrebačkog Županijskog suda žalila, pa je izvanraspravno vijeće preinačilo odluku, odredivši da joj istražni zatvor umjesto dva mjeseca traje mjesec dana odnosno do 29. rujna 2020. Do tog roka USKOK je trebao ispitati svjedoke za koje je sud procijenio da bi Josipa Rimac na njih mogla utjecati.

>> VIDEO Istražitelji su nadzirali razgovore Josipe Rimac u vozilu: 'Kada sve to prođe, sigurno imaš svojih 500.000 kuna...'

Radilo se o šest svjedoka, a njezina odvjetnica Lidija Horvat kazala je da je USKOK u ponedjeljak ispitivao dva svjedoka te da bi posljednja dva svjedoka trebao ispitati u utorak. Nakon toga zagrebačkom Županijskom sudu treba dostaviti zahtjev za ukidanjem istražnog zatvora, a ako se to dogodi, onda bi Josipa Rimac tijekom dana izašla iz Remetinca.

No uvijek postoji i mogućnost da se istraga protiv nje ponovo proširi, kao što se to do sada dogodilo u dva navrata. Njezina obrana koncem kolovoza najavila je da očekuje još jedno proširenje istrage, a hoće li se to dogoditi doznat će se vjerojatno tijekom utorka. Zadnje proširenje istrage je obuhvatilo nekoliko državnih tajnika, jednog doministra, šefa carine... 

Komentara 17

KK
Kika- Kuja- Štrumfeta
17:14 28.09.2020.

Docek na Kninskom trgu???

DU
Deleted user
18:06 28.09.2020.

Ako podrži koaliciju političke stabilnosti može se vratiti na mjesto državne tajnice i u Hdz. Uz to se mora i iskreno pokajati!

ST
Stipan
18:53 28.09.2020.

Zemlja se trese , rodio se miš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije