Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud časti HDZ-a

Josipa Rimac jednoglasnom odlukom ipak izbačena iz stranke

Josipa Rimac
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
04.06.2020.
u 14:34

Sud časti na sjednici održanoj ujutro nije donio odluku o stegovnom postupku zato što na njoj nije bio prisutan Dujić kao predlagatelj

Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije ipak je u četvrtak poslijepodne isključio bivšu državnu tajnicu Josipu Rimac i kninskog gradskog vijećnika Marinka Tokmakčije iz stranke, nakon što ih jutros nije htio isključiti već je zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju.

Rimac i Tokmakčija bezuvjetno su isključeni iz HDZ-a, objavio je predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić na konferenciji za novinare, rekavši kako sud časti na sjednici održanoj ujutro nije donio odluku o stegovnom postupku zato što na njoj nije bio prisutan Dujić kao predlagatelj.

No, dodao je, sjednica suda časti nastavljena je u podne, a na njoj je donesena jednoglasna odluka o bezuvjetnom izbacivanju Rimac i Tokmakčije iz stranke. 

"Odluka da se bezuvjetno isključi iz članstva Rimac i Tkomakčiju donesena je zbog poznatih razloga koji su se dogodili prethodnih dana", rekao je Dujić.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Oliver Mittermayer odredio je u subotu, na prijedlog Uskoka, jednomjesečni pritvor bivšoj državnoj tajnici Ministarstva uprave Josipi Rimac i šesterici osumnjičenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u "aferi vjetroelektrane", donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
14:43 04.06.2020.

U hdz-u ima brkića i rimaca koliko želite, sve to izbaciti u Remetinec pa tek onda suditi, kao u Haškom sudu.

HA
HERCEGOVA@AC
14:44 04.06.2020.

Sud časti ADZ-a 🤣🤣🤣🤣🤣🤣💩💩💩💩💩💩

ZV
Zvjerko
14:45 04.06.2020.

Ha, ha, ha, ha, "sud časti" je prvo zatražio dodatnu dokumentaciju, a onda odjednom (bez dodatne dokumentacije) izbacili Rimac iz HDZ-a. Dobili packu iz središnjice pa brzo odustali od zahtjeva za dodatnom dokumentacijom. Koliko nisko mogu ljudi pasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije