Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovac

Josip Radeljak Josipdolu nudi novi projekt, prvi su mu odbili

radeljak01_krs_051010
Kristina Štedul Fabac
06.10.2010.
u 10:27

Mještani, udruge i načelnik općine prije tri godine spriječili su ga da otvori tvornicu u kojoj bi prerađivao 20.000 tona plastičnog otpada.

Poznati zagrebački poduzetnik Josip Radeljak razgovarao je jučer sa županom Ivanom Vučićem i načelnikom Josipdola Zlatkom Mihaljevićem o novim poslovnim planovima koje kani ostvariti u Josipdolu.

U toj je općini prije tri godine, u suradnji s austrijskom tvrtkom Sky Plastic, Radeljak htio otvoriti tvornicu za recikliranje plastičnog otpada, no mještani su se pobunili tvrdeći da nije riječ o ekološki prihvatljivoj proizvodnji. Iza dobro "upakiranog" projekta proizvodnje plastične ambalaže Radeljak je zapravo planirao u Poslovnoj zoni, u bivšoj tvornici za drvnu industriju, godišnje razvrstavati i zbrinjavati i do 20.000 tona otpada.

Mještani, Udruga Opstanak Josipdola i načelnik Mihaljević, pobunili su se protiv otvaranja tvornice koja bi zagadila okoliš, jer je u opisu poslova bilo skladištenje različitog otpada od plastike - dijelova automobila, slamčica, kanistara...

– Josip Radeljak ponudio mi je novi projekt, potpuno drukčiji od onoga vezanog uz preradu plastičnog otpada. O čemu se točno radi ne mogu reći dok ne vidim konkretnu ponudu, dok je poduzetnik ne prezentira Općinskom vijeću, odnosno Županiji – rekao je Zlatko Mihaljević.

Iako nije želio precizirati o kakvom je poslu riječ, napomenuo je da bi takav projekt mogao pridonijeti razvoju poduzetništva u tome kraju te otvoriti puno novih radnih mjesta.

Župan I. Vučić je prije sastanka rekao da se nada da poduzetnik Radeljak ne nudi isti projekt zbog kojeg je "pukla ljubav između njega i načelnika Josipdola", nego da je ovaj put riječ o projektu koji će pridonijeti razvoju lokalne zajednice.

O poslovnoj ponudi Josipa Radeljaka raspravljat će se na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća. Tada će biti odlučeno je li riječ o ponudi koja može pomoći razvoju mjesta.

Komentara 9

DA
danijelrukavina4
18:15 09.07.2017.

Gosp. Radeljak, poduzetnik. Vi mora da se šalite. Koliko mi je poznato, a poznato je, recimo, između ostaloga, i stanovnicima Josipdola, radi se o običnom trgovcu, koji ne preza ni pred čime za svoju korist. U Josipdolu je s talijanima htio prerađivati otpad. Ljudi "otpravili" ( s pravom ) i njega i talijane.

LE
leptirica11
11:51 06.10.2010.

E što Dikan nudi,to svakako treba uzet,za dobrobit čovječanstva! Kad ti Dikan na kabanicu sjedne,tu kabanicu treba odrezat... nikako reć,da se digne... Jer čovjek je naučio dobivat sve što poželi,naravno sve dok ima potrebitih poput Vlatke,Lambaše...ali to je njihova stvar!a ovo što sad hoće je naša! I nedajmo mu!jer i od najljepšeg komadića naše Hrvatske napravit će olinjalu prostitutku,kao što radi od onih koje mu to dozvole,samo zato da bi si mogle priuštit koju krpicu s potpisom...zato vi tamo ne potpisujte pakt s đavlom,barem ne u naše ime!!!Hrvatsko tijelo nije na prodaju...a on nek se samo izvoli zadovoljit sa onim što ima,onim što zaslužuje...ženkama svog kalibra.

Avatar superhik74
superhik74
18:19 06.10.2010.

Njegov jedini oblik \"poduzetnistva\" je kradja nekretnina umirucim starcima I nemocnim. On je tu vjerojatno paravan za neke strane muljatore koji hoce zagaditi kolonijaliziranu Hrvatsku jer taj projekt ne moze proci u Austriji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije