Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Feljton
Povratak na članak

Josip Manolić: Bosna se ne može održati. Jedino rješenje je podjela

U novoj knjizi memoara Vladimir Šeks se bavi ključnim događajima od kraja 1992. do početka 1994. godine, raskolom u vrhu države i stranke kada su Manolić i Mesić pokušali srušiti HDZ sa čela države. Prvi svezak knjige iz tiska izlazi 30.lipnja. Izdavač je Večernji list

Komentari 41

Avatar anticenzura
anticenzura
14:01 27.06.2017.

Naravno da se Bosna ne moze odrzati. Nista se ne moze odrzati tamo gdje je Islam prisutan, iz prostog razloga sto se ta kultura ne razvija, nego stalno ide u rikverc i povlaci sve oko sebe u rikverc. Ti Arapi su puni novaca i sada kada su se naselili u Bosnu, Kosovo i dolje te zemlje, normalan covjek bi ocekivao da sve procvjeta, ekonomija i industrija punom parom, ali tomu tako nije zato sto se oni ne bave industrijom i modernizacijom, nego samo religijom i nazadovanjem covjecanstva. Pa pogledajte tu Bosnu, podigli su 1200 dzamija ljudima u zemlji, u srcu Europe, a nalaze se u drustvu dvije africke drzave po nezapsolenosti u svijetu. Treci po redu najgori na svijetu. Tako je i na Kosovu i svugdje gdje su se oni doselili. To civilizirani svijet ne moze sebi dozvoliti. Futurolozi su rekli da ce nas biti 9 miliardi dusa na planeti do 2050. sto znaci da svi moramo raditi punom parom za dobrobit covjecanstva, da bi prezivjeli. Moramo se razvijati i modernizirati na sve moguce nacine, a ne zamotavati i cekati da nam dar padne s neba. Njih treba zamoliti da se vrate svojim kucama i ostave taj narod u miru vise, nece se svijet baviti njima i njihovim nazadnim obicajim,a pustiti covjecanstvo da krepa od gladi. Sve te njihove ucitelja treba istjerati iz Bosne i iz citave Europe, neka idu tamo u pustinju moliti se Bogu da im dar padne s neba, nama sigurno nece.

VL
DU
Deleted user
14:01 27.06.2017.

Tribalo se na vrijeme podijeliti tu Micky-Mouse drzavu. Dodik i Izetbegovic su ljudi iz proslosti koji glume politicara, s njima nikakav napredak i mir, a BiH ce tako ostati na ekonomskoj razini africkih drzava. I tamo politicari nose 200.000 Euraura u gotovini sa sobom, jer nema banka.

VL
LU
luftbrenzer
16:22 27.06.2017.

Kad nije mogao u cijelosti opstati SSSR, Čeho-slovačka, Yugoslavija..., naravno da ne može opstati niti šaka jada zvana BiH. Sama podjela nije nikom problematična već sam način podjele. Apetiti su maksimalistički, dragocijenog plijena je premalo za pravednu podjelu. I dok više pretendenata želi jednu te istu stvar, to neminovno vodi do sukoba. U konkretnom bi slučaju Bosni trebalo silom nametnuti protektorat, jer tamo nema nikog sposobnog samostalno voditi državu. Sve sami zulumćari, pljačkaši, rabadžije i koljači.

VL
NE
Nemanadimak
19:54 27.06.2017.

Nazalost proci ce jos puno dok se Hrvati potpuno ne oslobode ostataka Turske i Jugoslovenske okupacije. A najgori su Hrvati otrovani Turcizmom a potom komunizmom :( no kako je to jedan normalan proces, potrajat ce nekoliko generacija dok se stvari ne stabiliziraju.

VL
NE
Neonacionalist
17:00 27.06.2017.

Za one koji možda ne znaju BIH je već podjeljena u Daytonu na muslimansku i srpsku polovicu uz podršku i blagoslov Amerikanaca zapravo po njihovom planu a Hrvati nisu dobili svoj dio odnosno strpani su u tzv.federaciju i samoukinuli većć postoječu Republiku HercegBosnu , sa Muslimanima kojih je četri ili pet puta više pa sad matematički računajte koliko u takvoj zajednici mogu biti ravnopravni bez svojih institucija i što se najbolje bilo vidjelo pri izboru Komšića za hrvatskog člana predsjedništva , jer kad se jednom udru granice kao što su određene Republici Srpskoj onda vam je to gotovo samo je pitanje vremena kada će te granice postati i međudržavne kao što je bilo sa ex.Yu i njenim republičkim granicama , a RS je već sada prektički država u državi , ima sve odlike državnosti zapravo gotovo sve . I onda za kraj ono tko je dobio rat , mi smo ga dobili ako ćemo gledati samo u okviru avnojevskih granica ali svatko zna da je rat u HR i BIH bio jedan rat i jedinstveno bojište , pa smo mi izgubili veći dio Bos.Posavine u sukobu sa Srbima , velik dio Srednje Bosne i dio Hercegovine u sukobu sa Muslimanima a dobili smo tzv.Krajinu Olujom i Podunavlje u HR mirnom reintegracijom , Srbi su izgubili Krajinu u HR ali dobili naposljetku pola BIH i prvi puta ostvarili politički entitet zapadno od Drine pa do Une što je značajno postignuće , i Muslimani su dobili drugu polovicu BIH u kojoj su Hrvate de facto sveli na nac.manjinu unutar svog dijela BIH.

VL
DU
Deleted user
20:50 27.06.2017.

Nikad nike nece uspjeti razbiti BiH za stalno. Mozete kidati, paliti, zariti,ubijati, srati... Ni Turci, ni cetnici, ni nijemci i ustase niti muhadzedini nisu uspjeli. Nece ni covis s Dodikom i Izetbegovicem uspjeti. Nije to vasa djedovina da djelite, uzimate, lomite. Ne!

VL
Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
15:13 27.06.2017.

kaj sad kad mumija prica o podjeli nikom nis?? sad je to ok.. u redu.. pozeljno... nio od drugova poslusnika koji dejstvuju po direktivi centralnog komiteta nema nis za rec...halo hipokriti??

VL
SA
savjest1234
19:22 27.06.2017.

Manolić je od prvog dana demokracije u hrvatskoj trebao biti u zatvoru i to doživotno !

VL
DU
Deleted user
19:12 27.06.2017.

- Bosna je održiva isto kao i AGROKOR ,pitanje je dana kad će se raspasti u parčad , ali i SFRJ se raspala pa ŠTO ? se raspala pa ŠTO ?

VL
CI
cinbenik
19:01 27.06.2017.

E sad me Seks uvjerio da je sve laz o poHercegovacenju svih Hrvata...Jedino neobjasnjava ,razloge sa sastajanje u tom sastavu....Neojbjasnjava Seks,sveznalica,od koga je bila sastvaljena sva vlada RH 90ih,iz koje regije....Nepominje transkripte,tko je zapovjedio da se podignu svi mostovi na rijeci Savi,a prije pada Vukovara.Neobjasnjava ni mape,koje je mogao vidjeti kod nasih u diaspori,kakva bi trebala da izgleda Hrvatska(od karlovca do ispod Sarajeva),i danas se takve mape mogu naci kod nasih u emigraciji,"pravih Hrvata"...........Nepovezuje Seks da je to sve smisljeno za korist HDZe regija,iz koje se vladalo Hrvatskom..(dizanje mostova,branjenje pomoci HV braniteljima u Posavini......)............Neobjasnjava Seks"tajne" zasto se nije pomagalo Hrvatim akada su presijecali koridor kod Brckog,a poznato je da Hrvatima oko Tuzle do Brckog i HGradacca,nikada vise nije dosao konvoj sa MTSom,a nije bilo pojma o sukobu sa Muslimanima.....Bili su upucivani iz Zagreba,ali netko mocan ih je oduzima,odmah po ulazu u BiH iz pravca Splita,kao jedino moguceg,planski isplaniranog za bogacenje HDZe regije na stetu svih Hrvata..................Dobro sad nema ni potrebe posto su Mesic i Manolic eto bili za podjelu BiH,pa ih je onda Tudjman smijenio,kaako bi sprijecio...No nepominje Hag odgovornost Mesija,i Manole,nego striktno ,Tudjmana Suska..............i ostale nebirane legalne prestvanike Hrvata iz HDZe redova u BiH .......

VL
BA
baartol
23:55 27.06.2017.

kaj je još živ taj čovik

VL
CI
cinbenik
19:14 27.06.2017.

Kako Seks ,nije sve to dostavio Nijemcima,da nepokazuju sve kontra od njegovih navoda,gdje jasno ,u filmu Iluzija YU,obradjujuci dogadjaje od Osmanila,Nijemci navode da je Tudjman nacionalista;alija takodje,a da je Milsevic zlocinac,a za Marsala Broza nisu rekli ni da je jedno ni drugo................Sada ce Nijemci morati raditi "ispravak" raznih filmova i komentara,zbog Seksovih "tajni".....i HDZe casti..............Mozda ni Hag nebi proganjao Tudjman i Suska,nego Mesica i Manolica..........

VL
HH
hrvoje.horvatinic
08:57 28.06.2017.

Ono kad se kuju planovi o jednoj od ravnopravnih republika bivše države.

VL
Avatar Srbinator
Srbinator
16:13 27.06.2017.

znamo to vise, ne ponavljajte se!

VL
CI
cinbenik
19:20 27.06.2017.

Znali Seks,tko je zapovjedi,da rocnici HV pucaju u mete sa Mesicovi likom,dva puta najlegalnije biranim politicarem u Hrvatskoj,od izlaska iz YU,bili se netko trebao procesuirati za vjecite prijetnje po zivot,neHDZe politicarima,a vidimo da je poceli privodjenje.......Hrvati nisu bili jednakopravni ,od momenta kada nas je Racana poveo u samostalnost i raspisao izbore....To se vidjelo i u ratu,a to se vidi i dan danas

VL
Avatar babas
babas
15:56 27.06.2017.

Manolić,Tuđman,Šeks,Mesić... je li to bilo u SKH ili demokratska vlada RH?

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
13:04 27.06.2017.

Josip Manolic je olicenje hrvatske domoljubnosti i vjere a Bosna je nasa izvorna domovina.

VL
NE
Nemanadimak
14:03 27.06.2017.

kakva podjela? Ostaje Bosna i Hercegovina sa Hrvatskim osnovnim jezikom i turskom manjinom. Turcina dati mogucnost povratka krscanstvu posto su se turci vec dvijesto godina vratili u Tursku!

VL
ZS
zspanco
17:33 27.06.2017.

Ehej, blago nama kad nam povijest piše pijandura koji je domovinski rat upišan proveo po osječkim i zagrebačkim parkovima. Taj iz prve ruke ima informacije o svim događajima iz tog vremena.

VL
SK
skypilot
16:58 27.06.2017.

Udbaši i kosovci su uvijek igrali dvostruku igru i u tom kontekstu treba gledati na njihove akcije u to vrijeme. Sve njihove inicijative su bile puška.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.