Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dijalog je uspostavljen'

Klemm: Susret branitelja i srpskih veterana bit će u Hrvatskoj

josip klemm
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
12.10.2016.
u 22:35

'Dijalog je uspostavljen, tko će se susresti nije bitno, bitno da se sjedne za stol i da se razgovara.'

U intervjuu u emisiji Pressing N1 televizije Josip Klemm najavio je kako će se hrvatski branitelji sa srpskim veteranima susresti ili u Osijeku ili negdje drugdje u Hrvatskoj, a sudjelovat će samo oni koji trebaju nešto konstruktivno riješiti.

– Ne znam niti hoću li ja biti tamo, a na tome će sastanku biti oni koji trebaju nešto konstruktivno riješiti. Bit će u Osijeku ili negdje drugdje u Hrvatskoj – otkrio je Klemm.

– Dijalog je uspostavljen, tko će se susresti, nije bitno, bitno da se sjedne za stol i da se razgovara – rekao je Klemm.

Do susreta će doći kad bude vrijeme, tvrdi Klemm, kojem je u interesu da se od spornog sastanka branitelja i veterana ne radi medijski cirkus.

Na pitanje boji li se odlaska u Beograd odlučno je odgovorio s "ne'".

– Ja sam predsjednik Udruge specijalne policije, naša je udruga donijela zaključak da moramo pomoći obiteljima zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Jedan od tih načina je uspostavljanje dijaloga. Danas je realnost da obitelji hrvatskih branitelja same dižu kredite i traže po Bosni i Srbiji, a mi veliki branitelji gledamo kako naši roditelji sami idu. Ako netko treba ići u Beograd i moliti i klečati pred srpskim vojnikom, onda su to hrvatski branitelji, bez obzira na to što smo mi pobjednička vojska. Ne smijemo dozvoliti da se naši roditelji sramote i ponižavaju. Danas svi vičemo o zajedništvu hrvatskih branitelja, ali kakvo je to zajedništvo i poštovanje ako ne poštujemo roditelje naših branitelja, kojih više nema? – kazao je.

Konkretnog odgovora na pitanje u čije se ime sastanak organizira nije bilo. Klemm je još jednom potvrdio kako većina branitelja sastanak podržava, ali on je taj koji stoji ispred Udruge specijalne policije.

– Treba imati hrabrosti. Mnogi nisu imali hrabrosti pomoći Đuri Glogoškom, mnogi nisu našim ratnim invalidima dali podršku. Doći će vrijeme i okrenut će se – dodao je.

Za branitelje koji su zgroženi njegovim potezom kaže kako jednostavno nisu informirani, a svima njima poručuje kako su pobjednička vojska pa se time moraju ponašati kao pobjednici. 

– Nemojmo zaboraviti naše prijatelje kojih nema, nemojmo zaboraviti minska polja kojih još uvijek ima, zato je potreban dijalog – zaključuje Klemm.

>> Branitelji i stradalnici: Ništa od susreta sa srpskim veteranima!

Komentara 63

DU
Deleted user
22:47 12.10.2016.

Ja sam veteran. U moje ime sa agresorima nećeš uspostavljati nikakve kontakte. U svoje možeš, u moje ne!

KO
komentant
22:48 12.10.2016.

Bilo bi pošteno da i ostatak branitelja znaju platformu o kojoj će se razgovarati ili pitanja o kojima če se razgovarati. Mada stojim iz onih koji zastupaju stav da se sa agresorima nema šta razgovarati a još manje pregovarati. Tim više što oni nisu branili nego napadali(ratovalo se u HR)

DC
dubravko.crnjak
23:47 12.10.2016.

Pljuvali ste me kad sam govorio da tip nije pri sebi...kad sam upozoravao da radi protiv normalne braniteljske većine. Tada je za neke ovdje bio bog i batina. Prijetili su mi da će me ubiti, zakopati u jamu i posutii vapnom da ne smrdim..sve zbog moje otvorene kritike ''gospodina'' Klemma. Nadam se da sad i ostali vide u kojem grmu leži zec i da je to samo uvod za još jednu podružnicu Klemm Securityja, kao paravana za pranje novca. Klemm Sec. Serbia. U čine ime? U ime hrvatskih branitelja i veterana sigurno ne. Nitko nije ovlastio ni Glogoškog, ni Klemma, ni Jukića da pregovaraju sa zločincima. Čudi me da sad ne spominju problem dvojezičnih ploča u Vukovaru...pametnome dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije