Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija

Josip Friščić - Bez HSS-a neće biti vlasti

friščić (1)
Sergej Novosel/VLM
28.11.2010.
u 00:06

Friščić je istaknuo i kako njegova stranka ima plan za funkcioniranje države u sljedećoj godini i nakon parlamentarnih izbora, a svoj će program izložiti na programskoj skupštini HSS-a 18. prosinca.

- Posljednjih mjeseci zbog turbulencija u najjačoj stranci, koalicijskom partneru, stalno su nam neki govorili da bismo se kao HSS trebali odmaknuti od svojih koalicijskih partnera - no ponavljao sam tada i ponavljam i sada i sutra ću - mi nismo od onih koji, kad je situacija složena i vrijeme teško, bježe i odmiču se, a onda sa strane sve znaju i pametni su, imaju recepte i rješenja za sve. To smo sve istrpjeli, i dali smo povjerenje i Vladi u Saboru, što nam je drago, a lako smo usvojili i proračun- nismo se kolebali - poručio je predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, gostujući večeras na godišnjoj skupštini Županijske organizacije HSS-a Koprivničko-križevačke županije na Kalniku.

Friščić je istaknuo i kako njegova stranka ima plan za funkcioniranje države u sljedećoj godini i nakon parlamentarnih izbora, za koje vjeruje da će biti u redovnom zakonskom roku krajem 2011. Svoj će program izložiti na programskoj skupštini HSS-a 18. prosinca.

- Pripremamo se programski i kadrovski - sad imamo više od 50.000 članova, a stranka koja ima toliko ljudi je snažna, i doći će opet na ono - vidjet ćete - da bez HSS-a vlasti neće biti, ne radi fotelja i vlasti nego zato što određeni program i podrška koju smo dobili i provodimo, a tko to ne prihvati teško može voditi ovu zemlju - energičan je bio prvak seljaka. Onima koji, po njegovom, stalno govore kako treba raditi, odgovara - "pogledajte što su dosad učinili - ovo društvo iz Zagreba 11 godini vodi Zagreb, ima 7 milijardi u proračunu, još toliko u holdingu, i toliko su još gubitka stvorili, a kad dojdete u Zagreb, niti ima asfaltiranih ulica niti su napravili podzemnu željeznicu ni zone, a društveni proizvod im se stvara samo zahvaljujući centraliziranoj državi."

Na skupštini su članovi HSS-a, ministri u Vladi RH Božidar Pankretić i Damir Bajs, spomenuli uspjehe u svojim resorima, te obećali Vladinu pomoć županiji i u sljedećoj godini, od povećanih ulaganja u izgradnju autoceste Podravsko-bilogorskog ipsilona, do većih izdvajanja za vodoopskrbu, poduzetništvo, ruralni turizam, poljoprivredu...Koprivničko-križevački župan i predsjednik ŽO HSS-a Darko Koren naglasio je kako je HSS protiv koncepta regionalizacije kakav predlažu neki, a po kojem bi došlo do "ukidanja svega i svačega", pojasnivši da su u 17 godina postojanja mnoge male općine (a u kojima vlada i HSS) opravdale svoje postojanje i razvile se više nego ikad.

Ključne riječi

Komentara 90

OB
-obrisani-
11:00 28.11.2010.

Friščić je oduvjek bio Pizda,,kako ,dok je predstavljao narod sa sela, tako i sada iz vlade RH.Friščić je ulizica Nikada ga nisam imao za,,ni blizu,prijatelja kao ni samog Sanadera. Friščiću ,::: Pizdoooooooooooooooooooo,izdajnička,,ne čudim se što te tvoji ne voleee.

RU
rubix
12:04 28.11.2010.

Jedva čekam izbore sljedeće godine, pa da mu zauvijek izbrišemo taj bahati cerek s face. Lopina seljačka, njegova stranka je s hdz-om uništila državu, a on još ima obraza nekom dijelit lekcije. Fuj!!!

AR
ardo
10:55 28.11.2010.

Taj trgovac sa stočnog sajma u kožnoj jakni (citirao sam pokojnog Bebića)isto se tako ponaša u vladi,dakle mimo onih koje bi HSS trebao predstavljati,dakle sve za svoj džep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije