Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR OBRANE

Buljević ne želi komentirati odluku predsjednice o smjeni šefa SOA-e

Josip Buljević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
11.02.2016.
u 16:31

"Dopustite da zatvorim svoju obavještajnu stranicu. Ja načelno neću komentirati svoj period rada u obavještajnim službama"

Hrvatski ministar obrane i bivši ravnatelj Sigurnosno obavještajne službe (SOA) Josip Buljević odbio je danas u Bruxellesu novinarima komentirati odluku predsjednice Republike o smjenjivanju šefa SOA-e Dragana Lozančića, naglasivši kako želi da Hrvatska ima učinkovitu obavještajnu službu.  

"Dopustite da zatvorim svoju obavještajnu stranicu. Ja načelno neću komentirati svoj period rada u obavještajnim službama. Želio bih da obavještajne službe dobro funkcioniraju i da imamo spreman i učinkovit sustav", izjavio je na upite novinara ministar Buljević u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na sastanku ministara obrane zemalja članica NATO-a.

SOA je posljednjih dana u središtu pozornosti medija u Hrvatskoj nakon što je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović prošli tjedan potpisala odluku o razrješenju ravnatelja SOA-e Lozančića zbog povrede Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu. U izjavi novinarima jučer je ponovila da je Lozančić izgubio njeno povjerenje, a o razlozima nije mogla govoriti zbog pitanja nacionalne sigurnosti.

Svoju je odluku, sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, predsjednica Republike donijela u petak, a temeljem tog zakona potreban je i supotpis premijera Tihomira Orešković koji se čeka.

>> 'Gospođa Kitarović ima neobranjiv talent da se uvali u loše društvo'

>> Most: Petrov nije razgovarao o akcijama sa šefom SOA-e. HDZ: On ne zna čime se Lozančić bavi

Komentara 6

BA
barbaizamerike
16:39 11.02.2016.

pametno I mudro

NI
ninja72
18:25 11.02.2016.

Samo tako naprijed!

PI
pinkec
17:41 11.02.2016.

Tako je! Predsjednica dobro zna zbog čega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije