Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lančani sudar

Još zatvoren promet cestom od Rupe do graničnog prijelaza Pasjak

Sudar na DC8
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Autori: Hina, Vecernji list
03.03.2018.
u 20:08

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da će prometnica biti zatvorena dok se ne uklone sva vozila i rasuti teret

Promet cestom od čvora Rupa do graničnog prijelaza prema Sloveniji kod Pasjaka još je zatvoren zbog lančanog sudara koji se dogodio u subotu ujutro, u kojem je sudjelovalo sedam vozila, ali na sreću nije bilo ozlijeđenih.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da će prometnica biti zatvorena dok se ne uklone sva vozila i rasuti teret.

Još nisu dostupni rezultati očevida, ali se neslužbeno doznaje da se lančani sudar dogodio nakon što je vozač kombija talijanskih registracijskih oznaka na nizbrdici podno graničnog prijelaza Pasjak usporio vožnju, uočivši led na cesti. "Citroen xsara", također talijanskih registracija, koji se kretao iza kombija, nije se mogao zaustaviti na poledici pa je proklizao do kamenog odbojnika uz cestu. Nailazeća autocisterna je pokušala izbjeći "citroen", skrenula je ulijevo te se sudarila s ralicom koja je dolazila iz suprotnog smjera.

Sudar na DC8
1/11

Autocisterna je sletjela s ceste, a u sudarena vozila su udarili još i autobus, tegljač čiji se teret, organsko gnojivo, prosulo po cesti te jedno osobno vozilo.

Sudar se dogodio nešto prije 7 sati.

Zbog poledice na cestama je tijekom jutra u širem zaleđu Rijeke bio niz prometnih nesreća, a PU primorsko-goranska je uputila upozorenje vozačima da prilagode vožnju uvjetima na cestama.

HAK upozorava kako se otežano vozi zbog ugaženog snijega i poledice na pojedinim cestama u Gorskom kotaru, Lici te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ledena kiša usporava promet u dijelu Gorskog kotara, Like i središnje Hrvatske, dok su kolnici mokri i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju i Dalmaciji.

Zbog niskih temperatura tijekom noći moguća je poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima pa vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog opasnosti od ledene kiše uz ograničenje brzine vozi se na pojedinim dionicama autocesta:

A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Nove Gradiške;
A4 Goričan-Zagreb između Brezničkog Huma i Zagreba;
A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva;
A11 Zagreb-Velika Gorica-Lekenik.

Zbog leda na kolniku ili snježnih nanosa zatvorene su:

DC218 Dobroselo (g.ž.LS)-Mazin-Bruvno (DC1),
ŽC3275 Stankovac-Jame
ŽC4253 Velika-Podravska Slatina
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac,
ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica,
ŽC5094 Jasenak-Stalak,
ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević.
lokalne ceste Zalesina-Stari Laz, Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije