Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve službe na terenu

Pljačkašu iz PBZ-a trebale 2 minute da nestane bez traga. 'Vidjelo se da su mladi i da su se uplašili'

Pljačke banke na Črnomerecu
Foto: Borna Filić/PIXSEL
1/6
09.07.2019.
u 17:59

Drugi razbojnik uspio je preskočiti ogradu koja vodi prema šumovitom predjelu i malenom jezercu koje se nalazi nedaleko

Helikopter, specijalci, interventni i “obični” policajci, kriminalisti... svi su oni pretraživali veći dio ponedjeljka i gotovo cijeli utorak širu okolicu oko okretišta tramvaja na zagrebačkom Črnomercu pokušavajući ući u trag jednom od dvojice razbojnika koji je zajedno s kolegom u ponedjeljak oko 14 sati pokušao opljačkati poslovnicu Privredne Banke Zagreb smještene u sklopu Super Konzuma, ali ta potraga, barem do sada, nije urodila plodom.

Nisu izgledali iskusno

Podsjetimo, dvojica razbojnika na biciklima došla su na parkiralište ispred trgovačkog centra te su ih ostavili parkirane uz ogradu, nakon čega su na glave navukli fantomke i krenuli ravno na zaštitara, kojeg su fizički svladali, oduzeli mu pištolj i naredili mu da sjedne na pod. Sve je to vidio policajac u civilu, koji je u tom trenutku bio u banci koju su razbojnici planirali opljačkati. Shvativši što se događa, krenuo je prema njima u isto vrijeme kada su oni pošli prema ulazu u banku.

Video: Dvojica razbojnika upala u banku na Črnomercu

– Ta dvojica razbojnika nisu uopće izgledala iskusno, vidjelo se na njima da su mladi i da su se uplašili kad se policajac zatrčao prema njima. Svi zajedno pali su na pod, policajac je sjedio na jednom i udarao ga šakama, a drugi je razbojnik bio malo sa strane i pokušavao odgurnuti policajca kako bi pomogao kolegi. Bilo je teško pratiti što se točno događa u tom metežu – prepričao je jedan od svjedoka. Razbojnici su nakratko uspjeli svladati policajca te su se dali u bijeg prema parkiralištu, ali on se brzo pridignuo te im je već nakon nekoliko sekundi opet bio za petama. Za razbojnicima su u tom trenutku potrčali i neki od prolaznika koji su se tamo zatekli, ali su stali kad se jedan od pljačkaša okrenuo i podignuo pištolj koji je držao u ruci. Međutim, to nije zaustavilo hrabrog policajca, koji je bez oklijevanja nastavio trčati prema njemu,istovremeno izvadivši pištolj koji je imao kod sebe.

Stigli za dvije-tri minute

– Stani ili ću pucati – naredio je razbojniku kojeg je ubrzo nakon toga uspio i sustići te ga je ponovno srušio na pod. Ponovno su se hrvali, a u tom je trenutku jedan od pištolja slučajno opalio i pogodio razbojnika u trup. Otprilike istovremeno dok je to trajalo drugi razbojnik uspio je preskočiti ogradu koja vodi prema šumovitom predjelu i malenom jezercu koje se nalazi nedaleko.

Prolaznici su pružili pomoć hrabrom policajcu u civilu dok na mjesto događaja nisu stigli njegovi kolege koji su, s obzirom na to da se Policijska postaja Črnomerec nalazi jedva dvjestotinjak metara zračne linije od mjesta događaja, na teren stigli za svega dvije-tri minute. Ipak, to je vrijeme očito bilo dovoljno drugom, također naoružanom razbojniku da pješice pobjegne i stekne dovoljnu prednost, koja mu već više od 24 sata omogućava da se uspješno skriva od policije.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
20:22 09.07.2019.

Tko se sjeća Bože Prke ,ratnog profitera?

DH
dalibor.hren
18:38 09.07.2019.

Sigurno su imali stare, brze "Rog" bicikle!?

Avatar NasaPosla
NasaPosla
19:22 09.07.2019.

To su kukavice koje se uvijek uplaše. Nakon 20-ak godina u kriminalu, od čega su bar pola proveli u zatvoru,shvate da su u potpunosti promašile život. Njihovo društvo su samo kriminalci i jedan drugome nikad u potpunosti ne vjeruju. Ostatak života provedu u paklu od života.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije