Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALA VEČERNJAKOVCI Nina Gržević, djevojka u polukomi, može ostati na rehabilitaciji

Još tri mjeseca toplica

27.11.2008.
u 15:39

Sad imamo novca za još tri mjeseca. Zahvalni smo na tome Večernjem listu i njegovim čitateljima, svim djelatnicima tvrtke Aluflexpack i posebno Veljku Barudžiji - kažu Željka i Marčelo Gržević, roditelji 17-godišnje Nikoline koja se liječi u Krapinskim Toplicama.

Radnička solidarnost
Podsjetimo, Nikolina, sada u minimalno svjesnom stanju, u komu pala lani u travnju nakon prometne nesreće. HZZO rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama plaća godinu dana i to je isteklo. No, kako bi Nina mogla nastaviti terapije, uz majku Željku u Toplice se iz Istre doselio i otac Marčelo, jer supruga se sam ne može fizički brinuti za dijete. Željka je na bolovanju, a Marčelo je morao uzeti, za sada, neplaćeni dopust.

Obitelj je unajmila apartman blizu bolnice, a najam mjesečno plaćaju 5400 kuna. Za skromni život mjesečno im treba 10.000 kuna. Jer, uz troškove najma, svojoj jedinici kupuju dodatnu terapiju za podizanje imuniteta, posebnu prehranu, a treba i preživjeti. Roditeljima za život jedva nešto ostane, no ne žale. Štoviše, o tome uopće ne govore, jedino im je važno da njihova Nikolina i dalje ima mogućnost i šansu za oporavak.

- Naš je doprinos tek kap u moru potreba, ali velike rijeke trebaju male vode, i dok ih ima, ima i nade - napisao nam je, među ostalim, Veljko Barudžija, Marčelov kolega iz tvrtke Aluflexpack.

Kap o kojoj govori Veljko Barudžija su prilozi 245 djelatnika te tvrtke kojima je prikupljeno 19.375 kuna. Velik broj djelatnika odlučio je da će do kraja 2009. godine za Grževiće, prema mogućnostima, uplaćivati između 50 i 100 kuna mjesečno. A za ovu obitelj to nije kap, već velika pomoć.

Od srca hvala
Uz to, naši čitatelji uplatili su 10.000 kuna, a među onima koji su izdvojili dio svog novca je čak i dječji vrtić Lin-igra. Svaka kap, svaki uplaćen iznos anonimnih čitatelja, obitelji Gržević vrijedi neusporedivo više od uplaćne vrijednosti u kunama: nadu u oporavak njihove Nikoline.

- Uopće ne znam što bismo kad pomoći ne bi bilo. Od srca hvala svima - tiho kaže Ninin otac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije