Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubljeno nađeno

Još se čeka vlasnik nađenoga laptopa, ali i ključeva vozila

'01.11.2012., Bjelovar - U sklopu bjelovarskog Info centra PU Bjelovarsko-bilogorske smjestenog u prizemlju Gradske uprave nalazi se i Nalazni ured koji se pokazao neophodnim jer se broj prijava o izg
'Damir Spehar/PIXSELL'
02.11.2012.
u 13:09

Građani niti ne prijave sve što izgube, jer očito misle da nalaznik to neće vratiti

Među Bjelovarčanima sve je više onih koji u svakodnevnoj jurnjavi za poslom i obvezama, rastreseni i pritisnuti životnim brigama, gube različite osobne stvari. Tako barem govore podaci Nalaznog ureda policijskog Info centra za prevenciju, smještenog u prizemlju gradske uprave.

Gdje ste?

–U prvih deset mjeseci ove godine broj prijava izgubljenih stvari porastao je za oko 40 posto - ističe policijska službenica Silvija Berak, voditeljica Info centra, navodeći da se najčešće gube mobiteli, razni ključevi, torbice i novčanici s dokumentima te registarske pločice vozila. Iskustva i statistika govore da se u pravilu trećina izgubljenih predmeta i pronađe, no istina je i to da građani ni ne prijavljuju sve što izgube, misleći valjda da će nalaznici pronađene predmete zadržati za sebe. No, nije uvijek tako, a to potvrđuju to i svi oni predmeti koji se čuvaju u ormaru Info centra, a među kojima ima i iznenađujućih predmeta. Tako primjerice još od travnja vlasnika čeka jedno prijenosno računalo, mali laptop, pronađen u torbi zakačenoj na ogradi jedne kuće. Tu su još i kožna ženska torba s dva prazna novčanika te jedan Nike-ov ruksak sa sportskom opremom unutra. Nitko ne dolazi pitati ni za snopove ključeva na kojima su čak i ključevi od automobila.

Pošteni građani

– Često se događa da građani donose pronađene novčanike s dokumentima, ali ima i onih u kojima je bilo čak i novca. Ne tako davno na parkiralištu kod bolnice pronađen je i vraćen novčanik s bankovnim karticama, dokumentima i oko 1200 kuna gotovine. Nalaznik ga je sve donio i novčanik je vraćen vlasniku - ističe Berak i poziva građane da s pouzdanjem koriste usluge nalaznog ureda i info centra u kojem mogu dobiti mnoge korisne informacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije