Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAK POMAŽE Četverke Peterfi napreduju, no majka je nestrpljiva:

Još nisam uspjela zagrliti svoju djecu

hrv_cetve_tx.jpg
import
06.01.2007.
u 20:31

Jana, Fran, Roko i Ivan, četverci obitelji Peterfi, lijepo napreduju i za dva i pol tjedna mogli bi izaći iz rodilišta. To je najljepša vijest koju su njihovi roditelji  Lidija i Ivica  mogli čuti jučer u zagrebačkoj Petrovoj bolnici.

Slatko iščekivanje
Slatko roditeljsko iščekivanje time se povećalo jer Lidija i Ivica deset dana nakon porođaja još nisu u ruke primili mališane.
 Jedva čekam da ih prvi put dotaknem  i privinem uza se  priznaje mama. Taj bi se trenutak mogao dogoditi vrlo brzo. Dečki su dobili na težini, imaju gotovo dva kilograma, pa su premješteni iz inkubatora na odjel za postintenzivnu njegu. Jedino je Jana, najmanja, još u inkubatoru.

Lidija je u četvrtak puštena kući, no povratak u Grabrovnicu pokraj Pitomače, nije bio nimalo lak. Teško je  ostavila dječicu.
 Dugo sam oklijevala i premišljala se bih li otišla. Liječnici i rodbina uvjeravali su me da je bolje da odem kući, da se odmorim i oporavim. Razmišljala sam kako im ovdje ne mogu pomoći, ne mogu ih ni dojiti...  još je zbunjena Lidija.
Putem kući cijelo je vrijeme plakala. Stotinu puta htjela je zamoliti Ivicu neka okrene automobil i vrati je u bolnicu. Napokon ju je smirio  obećao joj je da će zajedno svaki drugi dan dolaziti vidjeti mališane.

 Dva sata do Zagreba, dva sata natrag  smije se Ivica. Kad dođu u bolnicu, dopuštaju im vidjeti dječicu samo na nekoliko minuta. I u tako kratko vrijeme upoznali su mališane.
 Jana je najživahnija, stalno je budna. Našla sam je kako Franu sisa koljeno. I Fran je aktivan, nogicama je udarao Roka  kaže Lidija.
U Grabrovnici traje opsadno stanje  već se dodjeljuju dužnosti  tko će noću ustajati, tko će hraniti mališane...  Uz njih četvero morat ćemo zajedno  smiju se roditelji.

Velika hvala
Lijepoj vijesti koju su im jučer priopćili liječnici pridružila se još jedna  popis donatora koji su se javili Večernjaku da žele pomoći obitelji Peterfi produžio se. Tako će i Jamnica olakšati prvu godinu mladoj obitelji.  
 Još nam nije jasno koliko nam ljudi želi pomoći. Velika hvala svima  poručuju Peterfijevi.


Dosad su donirali

TURBO LIMACH
Kolica, autosjedalice... Tvrtka Vivera daje hranu

ELECTROLUX
U domu Peterfijevih perilica će sigurno raditi punom parom

HRVATSKA LUTRIJA
Svaki će mališan Peterfi dobiti po 10 tisuća kuna

PROCTOR&GAMBLE
Pozamašna godišnja zaliha pelena i maramica

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije