Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Još nekoliko dana hladno vrijeme, a onda dolazi velika promjena

Snijeg u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
28.11.2018.
u 17:18

Vrijeme će idućih dana biti hladno, no u nedjelju dolazi do osjetnog porasta temperature

Zima je pokazala svoje pravo lice, a iako temperature još nisu ekstremno niske, nisu više ni ugodne. U Slavoniji i Gorskom kotaru danas je pao i snijeg, a dnevne temperature kreću se oko ništice, dok se one po noći spuštaju i ispod nule.

U većini zemlje sutra će također biti vrlo hladno vrijeme, no bez oborina. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, osobito podno Velebita. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -7 do -3, na Jadranu od 1 do 6, a najviša dnevna uglavnom između -2 i 2, na Jadranu 7 i 12 °C.

Prema prognozi DHMZ-a, u petak će biti djelomice sunčano, ujutro mjestimice u unutrašnjosti s kratkotrajnom maglom, a prema kraju dana porast naoblake. U subotu i nedjelju umjereno do pretežno oblačno, u gorskim i središnjim predjelima može biti slabog snijega ili kiše koja se smrzava na tlu. Na Jadranu ponegdje malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. Vjetar uglavnom slab, u petak u Slavoniji ponegdje jak jugoistočni, a na Jadranu još mjestimice jaka bura i istočnjak.

Vrijeme će biti hladno, no u nedjelju će doći do osjetnog porasta temperature.

Foto: Screenshot/reuters

Kako novi tjedan bude odmicao, živa na termometru sve će se više penjati.

Prema sedmodnevnoj prognozi, u Zagrebu će u utorak najviša dnevna temperatura biti 12 stupnjeva Celzijevih. Karlovac će se od ponedjeljka 'grijati' na 13°C kao i Slavonski Brod, u Osijeku i Rijeci će biti ugodnih 12, a Splitu i Zadru čak 14 stupnjeva Celzijevih. U Dubrovniku će najviša dnevna temperatura biti pak 15°C.

>> Snijeg je danas pao i u Osijeku

Snijeg u Karlovcu
1/10

Komentara 16

Avatar Django
Django
18:59 28.11.2018.

Pitam se zašto nisam išao studirati meteorologiju. Proživio bih radni vijek u sreći i veselju, bez straha da ću nešto učiniti krivo i sa nesagledivim posljedicama, imao bih i dalje gustu crnu kosu, živio bez žgaravice i bez briga, mirno bih spavao. Što je ono rekao Vakula neki dan? Ekstremno niske temperature, nezabilježene od kada kod nas postoje mjerenja?

Avatar nekineki
nekineki
18:06 28.11.2018.

tako je, a onda, a onda opet promjena, hladije, pa toplije, pa opet hladije...ZZzzZZzz

TH
thu
19:06 28.11.2018.

Blago je reći da ste dosadni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije