Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Još ne znaju kad će biti prvi ispraćaji pokojnika

Mrtvačnica
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
11.11.2013.
u 09:50

Sve bi trebalo biti dovršeno do 15. studenog, ali upitno je hoće li tako i biti

– Činjenica je da nam je trebala nova mrtvačnica, riječ je o jako lijepom zdanju, nema se što reći, ali za moj ukus možda je malo preglomazna. Kad bude veliki sprovod, sve to imat će velikog smisla, no pitam se kako će sve to izgledati kad će se na ispraćajnom trgu od pokojnika opraštati vrlo mali broj ljudi. Kako bilo, obitelji će se od svojih pokojnika sada ipak opraštati u puno dostojanstvenijem ambijentu – kazao je jedan stariji gospodin pokraj nove koprivničke mrtvačnice koja bi uskoro trebala biti gotova.

Utrka s vremenom

Kao što se i planiralo, parkiralište sa 153 mjesta bilo je dovršeno još uoči blagdana Svih svetih, a radnici trenutačno intenzivno rade na uređenju unutrašnjosti objekta. Lijepe se pločice, postavlja knauf, boje zidovi, slaže rasvjeta... Hoće li stići sve napraviti do 15. studenog, datuma koji je spomenula gradska pročelnica Jasna Golubić, nismo uspjeli doznati jer nam iz gradskog poduzeća Komunalac, koji je ujedno i nositelj investicije, nisu odgovorili na službeni upit. Dojam je da će vrlo teško sve završiti za nekoliko dana, ali ne bi previše trebali probiti rok.

Veliko ulaganje

Vrijednost izgradnje nove mrtvačnice na koprivničkom groblju je oko 9,3 milijuna kuna s PDV-om, a investiciju financira Grad. Građevinska parcela površine je od gotovo 20.000 četvornih metara i sastoji se od tri cjeline. Osim ispraćajnog trga i parkirališta, uredit će se i park. Unutar same građevine predviđeni su prostori za pet odarnica, dvorana za ispraćaj, prostorije za osoblje, pomoćne prostorije i prostorije za čuvanje pokojnika (rashladna komora). Građevina mrtvačnice je prizemna s bruto površinom od 860 četvornih metara, od čega više od dvije trećine čini zatvoreni prostor, a ostatak trijemovi. Stara mrtvačnica uz Varaždinsku cestu i dalje će ostati u funkciji groblja, a i ulaz s te strane ostat će otvoren za posjetitelje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije