Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR BOŽINOVIĆ

'Zadnji smo zatvorili ugostiteljstvo u EU. Sigurno nećemo gubiti vrijeme da ih otvorimo'

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
03.02.2021.
u 20:13

Pitanje otvaranja kafića 15. veljače nije htio potvrditi, kao ni dokad bi oni radili, ako bi se otvarali, ali je izrazio optimizam

Ministar Davor Božinović i dalje stoji pri mišljenju da će se kafići otvoriti 15. veljače, ako se dodatno poravi epidemiološka slika u Hrvatskoj. Ipak, 'kavom za van' na benzinskim crpkama i u pekarama ne smatra dvostrukim mjerilom, a potrebe za policijskom intervencijom u srijedu u Zagrebu i Dubrovniku nije bilo.

- Hrvatska ima najliberalnije mjere u Europskoj uniji i praktički ova dvije djelatnosti, ugostiteljstvo i vježbe u zatvorenim prostorima, su jedino gdje se još ima prostora popustiti, započinje ministar za RTL Danas.

Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije
1/28

- Benzinske crpke su otvorene zbog prodaje benzina, a prodavale su kavu za van i ranije, kao i kiosci i drugi objekti pa im nismo zabranili da prodaju nešto što su prodavali i prije, kazao je te napomenuo kako nije poanta u kavi za van, već u okupljanju, a činjenica što su primjerice kupališta otvorena opravdava time što se u vodi uvijek nalazi klor, koji ubija sve viruseve.

Pitanje otvaranja kafića 15. veljače nije htio potvrditi, kao ni dokad bi oni radili, ako bi se otvarali, ali je izrazio optimizam po tom pitanju.

- Mi smo zadnji zatvorili ugostiteljstvo u Europi. Išli smo dokle god je moguće. I sigurno nećemo gubiti vrijeme da ih otvorimo, ako bude takva procjena, govori ministar.

Potencijalno odobravanje kineskog i ruskog cjepiva unutar EU smatra porukom za AstraZenecu, govoreći kako 'su možda mislili da Europa će favorizirati isključivo europki proizvod', što se nije dogodilo.

Komentara 6

ST
stefj
20:58 03.02.2021.

Veliki je problem nejednakost mjera, loše objašnjavanje i još puno toga. Ne može se mjere objašnjavati time da ih i drugi imaju. Zašto onda tako ne radimo i reforme koje su drugi radili? Npr. Irska... Ne bi mi uopće smetalo da imamo policijski sat kao Irci, ali da su provedene reforme državnog i javnog sektora kao tamo... Osim toga, stalno se govori o Njemačkoj ili Austriji, zašto onda ne obeštete ove kojima su zabranili raditi u visini 70% ili 80% prometa kao navedene zemlje?... A da o propovijedi Plenkovića na početku krize ne govorima. Busajući se o prsa govorio je da svi moramo podjednako nositi teret krize, da bi onda dijelio povišice i prava javnim strukturama, a zabrane i kazne privatnom sektoru... Još k tome, uzima novac namijenjen gospodarstvu za isplate u javnom sektoru. Ne samo da nije proslijedio svih 12 milijardi Kn koje je dobio od EU-a u prošloj godini, već sada i kasne novci za subvencionirane EU projekte, sve je potrošio na svoje...

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
20:39 03.02.2021.

Plati mi režije i osiguraj hranu ili daj svaki mjesec 8000kn i zatvori dokle hoćeš fašisto nedohebani uhljebljeni

ZP
Zabranjen pristup
21:04 03.02.2021.

stefj i njemacka obecava. tek smo sada dobili za studeni. Ali svakako si u pravu ,na prema hrvatskim isplatama je cudo. da ne govorim o tome da ljudima najmovi idu i ovise o tome dal ce im najmodavac ustupiti objekt bez najamnine sto isto nije fer prema najmodavcu. ide se ciljano unistit gospodarstvo to se vidi u svim zemljama jer steta od virusa je puno puno manja nego ovo sta oni rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije