Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARANTI U AKCIJI

Još jedna internetska prijevara: Karlovčanka ostala bez nekoliko desetaka tisuća kuna

Pixabay/ilustracija
28.10.2021.
u 10:28

63-godišnjakinja htjela je kupiti kriptovalute putem internetskog obrasca

Kupujući kriptovalute Karlovčanka je prevarena za nekoliko desetaka tisuća kuna pa policija poziva na oprez i korisnike interneta upozorava na sve češće on-line prijevare.

Policija je izvijestila da je u srijedu 63-godišnjakinja u karlovačkoj policijskoj postaji prijavila da je putem internetskog obrasca za kupnju kriptovaluta nepoznatim osobama uplatila više desetaka tisuća kuna i potom doznala da se radi o prijevari.

Kako bi otkrili mrežne prevarante, policija provodi kriminalističko istraživanje, no prije svega korisnicima interneta poručuje da budu oprezni.

Podsjećaju da se na MUP-ovim stranicama mogu naći korisne informacije "kako se obraniti od virtualnih, ali nevjerojatno moćnih internetskih zlonamjernika i napasnika” i kome se obratiti za pomoć.

 

Komentara 3

PP
Preodgojen_Povratnik
11:20 28.10.2021.

a vecernji i ostali portali puni oglasa o "bogacenju" na kriptovalutama. Direktno se oglasava kriminal.

ZL
Zlatnipijesak
11:05 28.10.2021.

Uvijek je bilo i ostat ce: dok je ovaca bit ce i vune.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:24 28.10.2021.

63-godišnjakinja htjela je kupiti kriptovalute?!? Kako to? Tako stara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije