Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SANKCIJE

Još jedan zastupnik pisao Jandrokoviću: Zaštitite Vidović Krišto od nasilja Aleksandra Stankovića

Foto: PIXSELL
1/2
26.03.2021.
u 10:23

"Zahtijevam od Vas da sazovete izvanrednu sjednicu Predsjedništva Sabora te najoštrije osudite izjave i ponašanje novinara Aleksandra Stankovića te od Hrvatske radiotelevizije zatražite zakonom predviđene sankcije za ovakvu vrstu ponašanja", navodi zastupnik Vrkljan

Saborski zastupnik Milan Vrkljan poslao je pismo predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću u kojem staje u obranu zastupnice Karoline Vidović Krišto. Jandrokoviću je poslao presliku Facebook objave Aleksandra Stankovića u kojoj, navodi Vrkljan, HRT-ov voditelj "grubo vrijeđa zastupnicu koristeći vulgarne izraze".

"Ustavom RH određeno je da narod obnaša vlast putem svojih izabranih predstavnika, tj. saborskih zastupnika. Ako novinar kojega pristojbom plaćaju hrvatski građani koristi potpuno neprihvatljiv rječnik, on ne vrijeđa samo saborsku zastupnicu, već i hrvatske građane koji su je izabrali. Rječnik koji je gospodin Stanković koristio je za javnu demokratsku atmosferu jedne civilizirane europske države u potpunosti je neprihvatljiv te kao takav ima biti sankcioniran. Zaštitu koju gospodin Stanković ima od tzv. nevladinih udruga, koji su tobožnji zaštitnici prava slabijih, te njihova šutnja, za svaku je osudu. Seksističke izjave te vrijeđanje na osobnoj razini nedopuštene su neovisno o tome kome su upućene. Vladavina prava jest  jednakost, a jednakost vrijedi i za saborske zastupnike, neovisno zovu li se ti zastupnici Karolina, Marija, Rada, Sabina…

Jedan od temeljnih hrvatskih problema jest devastiranost institucija i njihova nevjerodostojnost. Hrvatski sabor je dužan voditi brigu o dignitetu narodnih predstavnika i to ne zbog njihove osobnosti, već zbog vjerodostojnosti najvažnije državne institucije. Ako na ovakve primitivne i vulgarne izjave ne reagiramo, moramo biti svjesni da poslije primitivnih i nasilničkih verbalnih ispada slijede i fizički ispadi. Hrvatski sabor kao institucija mora uporno promicati kulturu tolerancije i demokratskog dijaloga te se boriti protiv svih oblika primitivizma i govora mržnje. Zahtijevam od Vas da sazovete izvanrednu sjednicu Predsjedništva Sabora te najoštrije osudite izjave i ponašanje novinara Aleksandra Stankovića te od Hrvatske radiotelevizije zatražite zakonom predviđene sankcije za ovakvu vrstu ponašanja", navodi Vrkljan u svom pismu.

Podsjetimo, reakciju nadležnih tijela i ograđivanje HRT-a od Stankovićeve objave tražila je i sama Karolina Vidović Krišto. U srijedu je medijima proslijedila pismo koje je adresirala na premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića te predsjednika programskog vijeća HRT-a Zdravka Kedžu.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Karolina Vidović Krišto o aferi s vjetroelektranama Krš-Pađane

 

Komentara 44

CO
Cosinus
10:49 26.03.2021.

Ljevičari prednjače u vulgarnosti , aroganciji bezobraštini. Tako je zadnjih nekoliko godina, dok to nije bio slučaj prije. Valjda imaju razlog za to.

KO
komunikolog
10:49 26.03.2021.

Kada si zaštićeni kadar možeš si dozvoliti svašta?

IC
icro
10:50 26.03.2021.

Nevjerojatno kakva drskost od delije. Sad ga još više mrzim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije