Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i 4 zvjezdice

Još jedan restoran dobio posebnu oznaku 'Bed&Bike' zbog biciklističke rute 'Štrudla by bike'

zganjer
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
17.07.2020.
u 15:50

Lidija Žganjer Gržinić, vlasnica restorana Žganjer pohvalila je Županiju zbog niza projekata iz sektora turizma u kojima se mnogi mogu naći.

Nakon Hotela Srce prirode obitelji Srakovčić u Ribniku i ugostiteljsko turistički objekt restorana Žganjer iz Jaškova dobio je standard kvalitete 'Bed &Bike' za smještajne kapacitete orijentiranima prema cikloturistima.

Naime, pravo na korištenja oznake 'Bed&Bike' stječe se ispunjavanjem određenih uvjeta kao što su: sigurne prostorije za spremanje bicikala, mogućnost prihvata cikloturista na jednu noć, mogućnost korištenja alata za osnovne popravke bicikala i opreme, ponuda doručka i slično. Nakon dobivanja standarda, objekt dobiva i ploču posebne oznake „Cyclist welcome“ što označava kvalitetu pružanja usluga cikloturistima. Upravo je restoran Žganjer dobio takvu oznaku i certfikat sa 4 zvijezdice.

Osim toga, u Jaškovu koje se, nakon obaranja Guinnesovog rekorda u najdužoj štrudli na svijetu prije pet godina, brendira kao selo štrudli, predstavljena je i oznaka Štrudla cikloturističke rute 'Štrudla by bike'.

Rutu je trasirao poznati hrvatski biciklistički bloger Dražen Breitenfeld, a uz restoran Žganjer, ugostiteljsku i turističku ponudu na biciklističkoj ruti dugoj 15 kilometara koja se proteže dijelom i uz rijeku, pruža i OPG Kovač.

- Vizija Karlovačke županije je postati vodeća kontinentalna regija aktivnog odmora s privlačenjem posjetitelja kroz cijelu godinu, a upravo je cikloturizam proizvod visoke atraktivne vrijednosti. Karlovačka županija je stoga u suradnji s Ministarstvom turizma u posljednje četiri godine uložila 2 milijuna kuna u razvoj sektora cikloturizma, od čega je ministarstvo dalo 1,5 milijuna kuna, dok je pola milijuna kuna iz proračuna Županije. Restoran Žganjer, kojemu čestitam na ovoj kategorizaci koja označava iznimno visoku kvalitetu usluga, realizirao je investiciju vrijednu 36.000 kuna u sklopu čega je napravljena servisna stanica za bicikle u sklopu restorana Žganjer, zatim je uređeno spremište i nabavljeni su električni bicikli. Županija je, putem natječaja, projekt sufinancirala sa 13.000 kuna. Ugostiteljski obrt Žganjer je i partner Županiji na turističkoj kartici Karlovačke županije; nudeći besplatno piće dobrodošlice, 10 posto popusta na jelo i piće i u slučaju smještaja jedno gratis noćenje za jedno plaćeno – kazala je Martina Furdek Hajdin, zamjenica župana.

Lidija Žganjer Gržinić, vlasnica restorana Žganjer pohvalila je Županiju zbog niza projekata iz sektora turizma u kojima se mnogi mogu naći.

- Turistička ruta štrudle je, zapravo, najslađa turistička ruta na svijetu, meni jako draga i uvjerena sam da će svi koji dođu k nama uživati u njoj. I svi koji dođu ove godine u rujnu na Štrudlafest, obzirom da će trajati od 4. do 13. rujna uz tjedan štrudla, moći će se njome provozati ovom biciklističkom rutom – kazala je Lidija Žganjer Gržetić. Dodala je i kako gosti u sklopu restorana, osim najma bicikala, mogu uživati u jahanju, a djeca mogu uživati na igralištu.

Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja navela je kako je ozaljski kraj idealan za aktivni odmor, posebno za biciklizam koji je u ovo vrijeme jako popularan.

U Ozlju možete uživati u nizu programa uz rijeku Kupu pod nazivom 'Ljeto na Kupi' , uz to, čeka nas međunarodna utrka Vrhovac Trail, a tu je i skorašnje otvaranje Adrenalinskog parka u Ozlju – navela je gradonačelnica G. Lipšinić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije