Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SLUČAJ

Još jedan liječnik u KB Dubrava zaražen koronavirusom

Evakuacija KB Dubrava zbog koronavirusa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.03.2020.
u 23:13

Riječ je o liječniku s hematologije.

Još jedan liječnik zaražen je u KB Dubrava, javlja HRT koji doznaje da se radi o liječniku s hematologije. Tako je ukupno koronavirusom zaraženo sedam liječnika - tri u KB Dubrava, tri u KBC Zagreb i jedna liječnica u bolnici Vrapče.

Ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u 18 sati najavio je sankcije za liječnike iz KBC-a Zagreb koji nisu slušali preporuke bolničke uprave da se ne odlazi u inozemstvo. Rekao je da je odgovornost liječnika daleko veća u odnosu na druge građane te da to nije od njih očekivao.

- Snosit će zakonsku odgovornost i vjerojatno će biti sankcioniran unutar strukovnih organizacija. Nadam se i vjerujem da je to izuzetak i da to neće narušiti povjerenje u najveći broj zdravstvenih radnika koji odgovorno rade svoje posao, kazao je.

U Hrvatskoj je, inače, prema podacima objavljenima na spomenutoj konferenciji za medije, koronavirus utvrđen kod 69 osoba, od kojih je pet ozdravilo.

Video - Apel medicinara građanima

Komentara 15

TH
than
00:38 18.03.2020.

Po udjelu zaraženog medicinskog osoblja (i bez onog medicinskog koje je na "promatranju") u ukupnom broju zaraženih definitivno kotiramo visoko i u svjetskim okvirima. Lagano moguće da smo i prvi. Ovaj uspjeh niti Kujundžić ne bi polučio. Glavno da suu se na sva usta hvalili kako je dobro što nije korona ušla u bolnice. Za rebro ništa čudno. Imao sam tamo nažalost iskustvo sa nekoliko bahatih mlađih liječnika. Stariji su ih ukorili, ali to je ta generacija koja misli da im je samo nebo granica. Naravno da ih treba pokažnjavati za primjer drugima. Možda ne uzeti licence, jer ljudski je griješiti, ali dobrano opaliti po džepu. Pod time ne mislim na nekoliko tisuća kuna, već nekoliko desetaka.

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
23:59 17.03.2020.

Vražju mater će ih lječnička komora bilo što sankcionirati,evo na vijestima Novatv novinarka dva puta začuđeno pitala predsjednika lječničke komore koje ih sankcije očekuju zbog toga što su zatajili da su unatoč preporuci nadležnih išli u inozemstvo-isti licemjerno dva puta kaže:tražiću njihovo pisaono očitovanje kada ozdrave,,znači ,ja svojim neodgovornim ponašanje u slučaju da dođem u pitencijalni kontakt sa zaraženim mogu se izvući kasnije, ako se razbolim sa samo jednim pismenim očitovanjem?? A pratit ću ja ponašanje odgovornih iz njihove Komore -pa ako ne poduzmu svojim statutom propisane radnje, bez ikakve zadrške podnijet ću ja kaznenu prijavu protiv tih iz Komore..čemu onda uopće smisao takve organizacije?-pa nije njihovo da traže pismeno očitovanje tih neodgovornih i skandaloznih pojedinaca,već da od službenih institucija RH : poslodavca,Mup,njihovih lječnika obiteljske medicine,epidemiologa utvrde kada i gdje su se zarazili te koliko su dugo radili sa drugim pacijentima skrivajući informaciju o odlasku u inozemstvo te na temelju takvih službenih dokumenata odrede daljnje mjere,,nisu oni kriminalistička policija pa da traže od okrivljenika izjavu-za taj dio je zadužen DORH i čudi me izjava dotičnog da ne zna koje su čije ovlasti s time da daje informacije da će tek po njihovom očitovanju odlučuti da li će biti kakvih mjera ili ne-SRAMOTA,dok u isto vrijeme ljudima koji su u samoizolaciji sa nepotvrđenom bolešću se prijeti sa drakonskim novčanim kaznama ako izađu van

SP
SPi
23:26 17.03.2020.

I u čemu je problem?! Corona virus većinom ima blage simptome pa liječnici slobodno mogu nastaviti raditi. Staviti ih da se sami dan i noć brinu za ostale pacijente s istim virusom. Njima ne treba nikakva zaštitna oprema :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije