Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozljede opasne po život

Širi se snimka ranjavanja Afroamerikanca: Policajac mu u leđa ispalio više hitaca pred djecom

policija SAD
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.08.2020.
u 09:54

Policija zasad nije objasnila zbog čega su policajci upotrijebili vatreno oružje, a incident će istražiti ministarstvo pravosuđa savezne države Wisconsin.

U gradu Kenosha u američkoj saveznoj državi Wisconsin policija je, reagirajući na dojavu o obiteljskom nasilju, pucala na jednog Afroamerikanca, koji je ranjen te je sa ozljedama opasnim po život prevezen u bolnicu. 

Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu, a ubrzo se na mjestu događaja okupilo oko 60 građana, koji su počeli prosvjedovati.   

Na društvenim mrežama se pojavila snimka policajca koji ispaljuje nekoliko hitaca u leđa muškarcu i to ispred djece koja su bila u automobilu. Dok je on otvarao vrata automobila jedan ga je policajac zgrabio za košulju s leđa i zatim pucao u vozilo, piše Daily Mail.

Snimku koja je uznemirujuća možete pogledati ovdje.

Nakon toga izbili su neredi i prosvjedi te je uvedeno izvanredno stanje u gradu Kenosha, a vlasti su uvele policijski sat do 7 ujutro.

Crnac, koji je identificiran kao 29-godišnji Jacob Blake, hospitaliziran je u teškom stanju. Moglo se čuti najmanje sedam pucnjeva, a prema pisanju lokalnih medija njegova djeca gledala su kako policija puca.

Policija zasad nije objasnila zbog čega su policajci upotrijebili vatreno oružje, a incident će istražiti ministarstvo pravosuđa savezne države Wisconsin.

Amerika je ovog ljeta svjedočila brojnim prosvjedima zbog policijske brutalnosti i rasizma nakon tragične smrti 46-godišnjeg afroamerikanca Georgea Floyda, koji je umro zbog brutalnog postupanja policije.  

Komentara 42

DU
Deleted user
07:58 24.08.2020.

Sada svaki "Afroamerikanac" može bez straha pljačkati, ubijati, silovati i dilati drogom jer mu policija više niš nemre... Political correctnis...

Avatar arhaika
arhaika
08:31 24.08.2020.

Znači, afroamerikanac pokriva cijeli njegov identitet i postupke i uvijek će biti na prvom mjestu. Zamislite ovo "Policija ranila bijelca za vrijeme obiteljskog nasilja" ili "policija ranila afroamer za vrijeme ob nasilja" Koja je razlika? Za prvu verziju je osjećaj totalne nelogičnosti, a za drugu prihvaćanje. Efekt medijskih manipulacija i nasilne pol korektnosti.

GE
Gensoman1000
08:29 24.08.2020.

Jako tragicna smrt kriminalca koji je jednom provalio u kucu naoruzan drzao trudnici pod nisanom dok joj je muz isao do bankomata po novce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije