Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjeglička kriza

Još dvoje djece utopilo se u Egejskom moru

migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
05.11.2015.
u 10:35

Dvoje djece utopilo se nakon brodoloma čamca koji je krenuo iz Turske

Dvoje djece migranata utopilo se u noći sa srijede na četvrtak blizu grčkog otoka Kosa, dok su se na Lezbosu održavali prosvjedi protiv niza takvih dramatičnih događaja u sklopu posjeta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i predsjednika europskog parlamenta Martina Schulza.

Dvoje djece utopilo se nakon brodoloma čamca koji je krenuo iz Turske, gdje su se ukrcali s obiteljima, 250 metara od sjeverne obale Kosa, u Egejskom moru, tijekom noći, objavila je lučka policija. Posmrtni ostaci jednog djeteta pronađeni su dok se tijelo drugog, dječaka od šest godina, i dalje traži.

Kao jedna od 14 osoba spašenih u brodolomu, dječakov otac kazao je spasiocima da ga nije uspio spasiti od utapanja te je ostavio tijelo kako bi pomogao drugim putnicima.

Sjevernije na otoku Lezbosu, glavnom ulazu migranata u Europu, prosvjednici su se bunili tijekom jutra protiv europske politike spram izbjeglica, i pozvali na promjenu politike kako bi se zajamčila sigurnost migranata.

>> 13 migranata, uključujući 4 djece, utopilo se u međunarodnim vodama

>> Nova tragedija na izbjegličkoj ruti: Petero djece među 17 poginulih Sirijaca

Komentara 2

DU
Deleted user
12:02 05.11.2015.

Roditelje, koji su zbog svoje neodgovornosti doveli do utapanja djece, odmah uhititi i osuditi na dugogodišnju robiju.

GI
giglibigli
06:28 06.11.2015.

trebalo bi ovo trebalo bi ono a ko ce?u blizoj ljudskoj povijesti nije bilo nesposobnije i neodlucnije generacije politicara ,ni staljina nekad se nije toliko bespogovorno slusalo u bivsem kom. bloku koliko ovi danas ne smiju nista protiv merkel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije