Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska u eu

Još 50 Hrvata odlazi na rad u Bruxelles

jadranka kosor (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
Autor
Stojan de Prato
19.07.2011.
u 15:22

Premijerka Jadranka Kosor prva će doznati nadnevak potpisivanja pristupnoga ugovora.

Pristupni ugovor Hrvatske i Europske unije na odobrenje u Europski parlament neće stići kao engleski nacrt početkom rujna, kako je to bio najavio EP-ov izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda, nego tek krajem listopada ili početkom studenoga, kada se prevede i na ostala 23 službena jezika EU, rekao je dopisnicima u Bruxellesu diplomatski izvor.

No, to neće utjecati na ostale već poznate rokove: nacrt ugovora početkom rujna, čim bude dovršen na engleskome, odobrit će Odbor stalnih predstavnika (COREPER) u Vijeću EU, a početkom prosinca bit će spreman za potpisivanje. Hoće li se potpisati 9. prosinca u Bruxellesu ili sredinom mjeseca u Krakovu, premijerka Jadranka Kosor doznat će za svojega idućeg posjeta Poljskoj, dodao je isti izvor.

Kako bi nakon potpisivanja ugovora hrvatski predstavnici popunili za njih predviđena mjesta u radnim skupinama Vijeća EU, osoblje Misije RH u EU povećat će se sa sadašnjih 70-ak na oko 120 diplomata i stručnjaka.

Ključne riječi

Komentara 15

TH
thekurcula
17:00 19.07.2011.

Grešiš, sinak. Oni idu na platu koja je daleko veća od tvoje (jedno 3 do 4 puta iznad hrvatskog proseka) a tu ćeš platu, na kraju krajeva, njima ipak platiti ti. Pa ne misliš valda da će neko drugi plaćati hrvatske kadrove na privremenom radu u glavnom gradu?

OB
-obrisani-
17:08 19.07.2011.

Tih 50 je vjerojatno s popisa \"50 bandita koji se pod hitno moraju maknuti od kradezea, ako se želi dobiti ijedan glas na izborima\"...

DO
downunder
16:39 19.07.2011.

Ako to znači da će se dangube skinuti s naših leđa apsolutno podržavam. Neka idu i preko Atlantika ako je ikako moguće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije