Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Još 272 slučaja u Srbiji, premijerka najavila kazne ako se ne budu poštivale mjere

Koronavirus u Srbiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
01.07.2020.
u 21:29

Brnabić je u srijedu za večernje vijesti TV Prva rekla da je 70 posto od ukupnog broja zaraženih koronavirusom u Beogradu, te da je to razlog odluci o obaveznom nošenju maski.

U Srbiji su u posljednja 24 sata službeno prijavljena još četiri smrtna slučaja od posljedica covida-19, te 272 nova slučaja zaraze, među 8.626 testiranih od utorka popodne, a značajno je povećan i broj oboljelih s težom kliničkom slikom.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u srijedu su na bolničkom liječenju evidentirane 1.783 osobe, a na respiratorima ih je 73. Usporedbe radi, u utorak je u Srbiji registrirano 276 novozaraženih, te 42 pacijenta na respiratorima, a danas ih 31 više.

Od službenog početka epidemije 6. ožujka koronavirus je u Srbiji registriran kod 14.836 osoba, od ukupno 409.866 testiranih, uz 281 smrtni slučaj, te postotak smrtnosti od 1,89 posto.

Srbija je prošlog tjedna vratila neke od mjera ublaženih poslije ukidanja izvanrednog stanja 8. svibnja, a predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić poručila je danas da se planira uvođenje kaznene politike ukoliko bude bilo potrebno i ako se ne budu poštivale mjere Kriznog stožera.

Brnabić je u srijedu za večernje vijesti TV Prva rekla da je 70 posto od ukupnog broja zaraženih koronavirusom u Beogradu, te da je to razlog odluci o obaveznom nošenju maski.

Ona je, komentirajući kritičnu situaciju u Sandžaku, rekla da je vlada danas uputila dodatnu pomoć, medicinske timove i novac za potporu Općoj bolnici Novi Pazar.

"Sigurno je bilo propusta i ima vremema da pričamo o odgovornosti, nitko ne bježi od odgovornosti - ni ja, niti ministar zdravlja Zlatibor Lončar", rekla je Brnabić, nakon što su nju i Lončara u Novom Pazaru u utorak s negodovanjem dočekali građani i dio medicinara u bolnici, okrenuvši im leđa u znak prosvjeda.

Brnabić je rekla kako je "najmanji problem da neko viče" na nju, ali da je sada najvažnije da se uvede kontrola, pruži adekvatna pomoć ljudima i da se zaštite zdravstveni djelatnici".

Ona je objasnila da Srbija ne namjerava ponovno uvoditi izvanredno stanje, iz ekonomskih razloga.

"Nama je potrebno da ekonomija radi i nećemo uvoditi onako restriktivne mjere", rekla je Brnabić.  

Srbija je zbog pandemije koronavirusa 15. ožujka proglasila izvanredno stanje tijekom kojeg je vlast propisala stroge i restriktivne mjere, uključujući i policijski sat, a nakon ukidanja izvanrednog stanja i popuštanja restrikcija i zabrana, broj novozaraženih je počeo oscilirati i rasti.

Ti su podaci službeno postali vidljiviji nakon završetka parlamentarnih izbora, a poslije proslavljanja izborne pobjede u stožeru Srpske napredne stranke (SNS) priopćeno je da su i najmanje troje visokih državnih dužnosnika i članova SNS-a zaraženi koronavirusom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije