Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadrovsko osvježenje

Jokićeva reforma se nastavlja

Blaženka Divjak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
15.09.2017.
u 13:05

Jokić je pozive članovima starih radnih skupina nazvao pozitivnim iskorakom, a ne isključuje ni mogućnost da će se javiti na natječaj za novi ERS.

Premijer Andrej Plenković jučer je s Vlade još jednom poručio kako namjerava kadrovski osvježiti timove za provedbu reforme obrazovanja te kako Vlada želi postići najširi mogući konsenzus ”koji će pomiriti i približiti dosta udaljena stajališta aktera koji su uključeni u proces reforme”.

– S obzirom na to da su se promijenile okolnosti, dogovor je da će se pristupiti osvježenju i modifikaciji članstva Posebnog stručnog povjerenstva i novom izboru članova Ekspertne radne skupine, čime će se otkloniti zlonamjerne medijske špekulacije u vezi s tom temom – poručio je Plenković.

Vraća se Jokić?

Nakon upitnika koji je članovima stručnih radnih skupina iz vremena Borisa Jokića upućen iz Ministarstva obrazovanja s pitanjem jesu li voljni nastaviti rad na kurikularnoj reformi, u javnosti su se pojavila nagađanja da se na čelo tog tima vraća Jokić. Ministrica Blaženka Divjak tvrdi, međutim, da o tome s Jokićem nije razgovarala.

– Ne, u tom smislu nisam kontaktirala s njim i mislim da se moramo držati toga da se objavi natječaj i da se prema kriterijima izabere Ekspertna radna skupina koja će biti u stanju raditi zajedno s Ministarstvom – kazala je Divjak. Ipak, podsjeća da je na stručnim radnim skupinama velik teret jer do eksperimentalne provedbe novog kurikula od sljedeće školske godine moraju pripremiti opsežan materijal za nastavnike. Kazala je i kako je pozitivan odgovor dobila od 310 od ukupno pozvanih 395 stručnjaka iz ranijih skupina.

- Važno je da zaboravimo na to koja će osoba, institucija ili stranka voditi neki proces i da uspijemo u godinu dana prirediti sve potrebno za pilot-projekt – kazala je ministrica. Jokić je pak, u izjavi za N1 pozive ministrice članovima starih radnih skupina nazvao pozitivnim iskorakom, a ne isključuje ni mogućnost da će se javiti na natječaj za novi ERS. U Ministarstvu obrazovanja neslužbeno se može čuti kako je u planu da se u izradi novog kurikula nastavi tamo gdje je stao Jokić, a da će se pojedine mjere raspraviti i po potrebi doraditi.     

Komentara 9

ZA
zadar1
14:08 15.09.2017.

ovaj je bio rekao da nece vise....hahaha...koji takmuk....

PO
pozornik66
13:27 15.09.2017.

Dok je Plenković na vrhu HDZ-ea SDP ne triba ni postojati. Najgora prevara glasača u novijoj hrvatskoj povjesti

Avatar mofo
mofo
14:26 15.09.2017.

Ma fuj.. reko sam odmah onda, imali su takav zalet da je bilo izbora skoro bi sami pobijedili.. a sad, tko da djecom liježe popišan se budi.. šta ste mislili da će HNS drugačije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije